ΡΟΗ 24/7:

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Ρότζερ Μουρ

moore

Μετά από μάχη με τον καρκίνο

Ένας από τους δημοφιλέστερους Τζέμις Μποντ και τηλεοπτικός "Άγιος", ο σερ Ρότζερ Μουρ πέθανε σε ηλικία 89 ετών στην Ελβετία, μετά από «μια σύντομη, αλλά θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο», όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του ηθοποιού στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1927 στο Στόκγουελ του Λονδίνου.
Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, την οποία εγκατέλειψε έπειτα από έξι μήνες σπουδών. Υπήρξε πρεσβευτής καλής θελήσεως για λογαριασμό της UNICEF.
Σε ηλικία 18 ετών κατετάγη στον στρατό. Τον Σεπτέμβριο του 1946 προήχθη σε ανθυπολοχαγό και έφτασε μέχρι τον βαθμό του λοχαγού. Υπηρέτησε για ένα διάστημα σε φυλάκιο στη Δυτική Γερμανία.
Εργάστηκε ως μοντέλο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία ως Σάιμον Τέμπλαρ στην κλασική τηλεοπτική σειρά "Ο Άγιος".
Ανέλαβε τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ σε επτά ταινίες από το 1973 έως το 1985. Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία Μποντ ήταν στην ταινία «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν». Μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε στις δημοφιλείς ταινίες Μποντ: «Η κατάσκοπος που με αγάπησε», «Για τα μάτια σου Μόνο», «Επιχείρηση Οκτάπουσι», «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος».
Ο Ρότζερ Μουρ είχε εμφανιστεί επίσης στη σειρά The Persuaders.
Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές. Είχε τρία παιδιά με τη σύζυγό του Λουίζα Ματιόλι, ενώ από το 2002 ήταν παντρεμένος με την Κριστίνα Θολστράπ.
Είχε εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο για φορολογικούς λόγους το 1978, καταφεύγοντας αρχικά στην Ελβετία και στη συνέχεια μοίραζε τον χρόνο του σε Ελβετία, Μονακό και νότια Γαλλία.
Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του η κηδεία του θα γίνει στο Μονακό.

επιστροφή στην κορυφή