ΡΟΗ 24/7:

Η θεατρική παράσταση "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική" στη Θεσσαλονίκη

DAk3PJSXYAAKqAc

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για την "ΑΡΩΓΗ" Θεσσαλονίκης

Τη θεατρική παράσταση "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική" της Χρύσας Σπηλιώτη, διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Κυριακή 28 Μαϊου στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) στη Θεσσαλονίκη.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Παύλος Δανελάτος, παίζουνη Παυλίνα Χαρέλα και η Χριστίνα Γυφτάκη και είναι μια παραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της "ΑΡΩΓΗΣ" Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο

Δυο κορίτσια, η Καίτη και η εξάδελφή της Λίζα, συνομίληκες και εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες αναπαριστούν τη ζωή τους με πάθος και χιούμορ. Μεγαλώνουν, ερωτεύονται, προδίδουν και προδίδονται, επιλέγουν, αποτυχαίνουν, προσπαθούν... ζουν. Τα όνειρα και οι εφιάλτες τους γίνονται πραγματικότητα σε μια πανέξυπνη σκηνική αποτύπωση όπου οι δυο ηθοποιοί ενσαρκώνουν όλα τα πρόσωπα της ζωής τους από την παιδική τους ηλικία έως το γηροκομείο.
Το έργο αν και φαινομενικά απλό, είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό και ο λόγος του είναι εξαιρετικά λεπτός και άμεσος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο επιτυχημένο από την πρώτη φορά που παραστάθηκε μέχρι και σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

επιστροφή στην κορυφή