Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

thasos1

Μοσχοβολά καλοκαιράκι!

Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά είναι ένας ιδανικός καλοκαιρινός μεζές για ουζάκι... Παραδοσιακό πιάτο της Θάσου και της Μυτιλήνης!

Υλικά

15-20 λουλούδια από κολοκύθια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 ματσάκι δυόσμο
1/4 ματσάκι άνηθο
1/4 ματσάκι μάραθο (μάλαθρο)
1 φλιτζανάκι λάδι
1/2 φλιτζάνι ρύζι
αλάτι - μαύρο πιπέρι

Εκέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και προσθέτετε το ρύζι με λίγο νερό,  το αφήνετε να φουσκώσει. Ρίχνετε τον άνηθο, τον μάραθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάζετε από τους ανθούς τους μίσχους (τα κίτρινα βλασταράκια που έχουν μέσα τους) τους γεμίζετε με μια κουταλιά του γλυκού από την γέμιση με προσοχή και τους κλείνεται με τα πέταλα τους. Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα κοντά το ένα με το άλλο στην σειρά, με τα πέταλα τους προς τα κάτω, τα σκεπάζετε με νερό και λάδι αλάτι και βάζετε ένα πιάτο από πάνω τους, για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
Τα βράζετε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τελευταία άρθρα από τον/την Στέλλα Σπανού

Halkidikifocus 2014-2020