Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για το θάνατο του 29χρονου διανομέα

fV4D4JPZvcOlhsC4wkBC

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Σε συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία καλούν τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), με αφορμή τον θάνατο του 29χρονου διανομέα, Γιώργου Κατσαμπέλα, που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα με μοτοσικλέτα, στη Λάρισα.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 16:00, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία.

«Ένα ακόμα τραγικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στα πολλά προηγούμενα για όλους εμάς που δουλεύουμε στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού. Πριν από λίγες μέρες ένας ακόμα εργαζόμενος-διανομέας σε γνωστή αλυσίδα καφέ στη Λάρισα βρήκε το θάνατο με τροχαίο δυστύχημα την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει το μεροκάματο.

Το τραγικό αυτό γεγονός δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία φορά που συμβαίνει. Πριν από λίγο καιρό αντίστοιχος συνάδελφος είχε βρει το θάνατο στην Αθήνα, κάθε χρόνο στις μεγάλες αλυσίδες και στα ξενοδοχεία όπου συντελείται η δήθεν «ανάπτυξη» της οικονομίας εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από τις πολλές ώρες δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΕΠΕ.

Το Συνδικάτο ζητά πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, αιτείται:

• «Κλαδικές συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας και όχι με βάση τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων.

• Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

• Για τους διανομείς, τα μηχανάκια, ο εξοπλισμός, η συντήρηση και τα έξοδα κίνησης πληρωμένα από τους εργοδότες και όχι από την τσέπη μας».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 22:31
επιστροφή στην κορυφή