Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στη διαιτησία το ελληνικό δημόσιο κατά της "Ελληνικός Χρυσός"

METALLEIA

Για τη διασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων

Νέα εμπόδια που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην καθυστέρηση της υλοποίησης του business plan της "Ελληνικός Χρυσός" δημιουργεί η προσφυγή του δημοσίου στο διαιτητικό δικαστήριο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, με στόχο τη διασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας σχετικά με την επένδυση των Μεταλλείων Κασσάνδρας το δημόσιο προσέφυγε κατά της Ελληνικός Χρυσός στη διαδικασία της διαιτησίας.

Μέσω της προσφυγής στη διαιτησία, το δημόσιο επιδιώκει να εξακριβώσει εάν διαφυλάσσεται το δημόσιο συμφέρον "μέσω της εγχώριας αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής και σε συμμόρφωση προς τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές".

Προς την κατεύθυνση αυτή, με έγγραφο που απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσο, ζήτησε επισήμως την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την προσφυγή στη διαιτησία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα χρειαστεί να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ωσότου, η "Ελληνικός Χρυσός" να παραλάβει το έγγραφο της διαιτησίας όπου θα αναφέρει ποια ζητήματα έχουν προκύψει ή, με άλλα λόγια, ποια είναι τα σημεία της μελέτης περιβαλλοντικών όρων που η εταιρεία φέρεται να μην έχει τηρήσει.

Έτσι, καθοριστικής σημασίας θα είναι η επίδοση του εγγράφου της διαιτησίας στην "Ελληνικός Χρυσός", γεγονός που θα φανερώσει σε ποιου είδους εργασίες και σε ποια περιοχή η εταιρεία "εγκαλείται” για μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεών της. Και αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε αναστολή της δραστηριότητας της εταιρείας στην περιοχή (π.χ. Σκουριές) που αφορούν -άγνωστα για την ώρα- ζητήματα της διαιτησίας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2