ΡΟΗ 24/7:

Βαλιάνος: Παραλήρημα ανικανότητας και εμπαιγμού από την Κυβέρνηση

val kosmos

Με αφορμή την ψήφιση των σημερινών τροπολογιών στη Βουλή

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, με ανακοίνωσή του, σχετικά με μέτρα που ψηφίστηκαν σήμερα στη Βουλή, με την κατάθεση τροπολογιών και αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και την οριζόντια μείωση των συντάξεων την ίδια χρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βαλιάνου:

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να μεγαλώσει την πίτα της οικονομίας (με εισροή κεφαλαίων, νέες επενδύσεις, ξεμπλοκάρισμα χρηματοδοτικών προγραμμάτων, απόδοση ληξιπροθέσμων του δημοσίου κλπ), ως ένα "ανώδυνο" τρόπο εξεύρεσης εσόδων από φόρους και εισφορές.
Για το λόγο αυτό στεγνώνει και τις τελευταίες οικονομικές δυνατότητες των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μισθωτός στενάζουν κάτω από τους υψηλούς συντελεστές εισφορών και φορολογίας. 
Μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε μείωση του αφορολόγητου για το 2020, οριστικοποιώντας το χτύπημα όλων των εισοδημάτων, ακόμα και των πλέον χαμηλών.
Σήμερα, λίγες μέρες μετά, ψηφίζει (με τροπολογία μάλιστα) τη δυνατότητα μείωσης του αφορολόγητου ήδη από το 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα, πλάι στην προγραμματισμένη οριζόντια μείωση των συντάξεων για το ίδιο έτος, αναιρώντας ουσιαστικά τη δική της πρόσφατη νομοθέτηση.
Και όλα αυτά εξαιτίας της συνθηκολόγησης της σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υπό το βάρος της επικοινωνιακής της αγωνίας να λάβει μια θετική μελλοντική δήλωση για τη βιωσιμότητα του χρέους, με ελάχιστες ουσιαστικές προεκτάσεις.
Η Κυβέρνηση (με τη συνδρομή των δανειστών) βρίσκεται σε παραλήρημα προχειρότητας, ανικανότητας και εμπαιγμού».

επιστροφή στην κορυφή