Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σύσκεψη στον Πολύγυρο για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

KILTIDHS PEX

Παρουσία του Κώστα Κιλτίδη

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ., για το ρόλο, τους στόχους και τις κύριες δράσεις της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Η ενημέρωση έγινε από το πρόεδρο Κώστα Κιλτίδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου, της Δ/ντριας Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χ. Νικολέτας Κράββα, εκπροσώπων φορέων και παραγωγών της Χαλκιδικής.

Ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε εκτενώς τους παραβρισκόμενους επισημαίνοντας ότι: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, συστάθηκε από 18 φορείς της Π.Κ.Μ., με σκοπό να ενισχύσει τον Αγροδιατροφικό τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελεί κινητήριο μοχλό της οικονομίας μας, θέτοντας τον σε νέες βάσεις με σωστό προγραμματισμό και ικανή χρηματοδότηση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 25% του Α.Ε.Π. προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα, στόχος μας είναι να τον ισχυροποιήσουμε αλλά και να τον συνδέσουμε με τους άλλους δύο τομείς (δευτερογενή και τριτογενή), έτσι ώστε να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο τόσο στην Ελληνική όσο και τη Διεθνή αγορά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Σημαντική βοήθεια θα προκύψει και από την συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό σχολών του Α.Π.Θ. και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που μετέχουν σε αυτό το εγχείρημα».

Ο κ. Κιλτίδης τέλος κάλεσε και μεμονωμένες εταιρείες να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων των παρευρισκομένων με σκοπό να εντοπισθούν οι δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos