Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Η «κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων» (ΦΩΤΟ)

kouz3

Ιταλοί και Έλληνες εκπρόσωποι Τύπου μετέφεραν την εικόνα στον κόσμο

Μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις της Μικρασίας και του Πόντου κατέκλυσαν τις πιο όμορφες γωνιές της Ανατολικής Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του KOUZINA 2017 με τίτλο «η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων».

Η γαστρονομική κληρονομιά των Ελλήνων από τα «ματωμένα χώματα», το αποτύπωμα της οποίας καθορίζει την κουζίνα ολόκληρης της παράκτιας ζώνης της προαθωνικής χερσονήσου, για μία ακόμη φορά συνεπήρε τους συμμετέχοντες στις δραστηριότητες του φεστιβάλ!

Μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε πράσινα ξωκλήσια στο Στρατώνι ή σε λουλουδιασμένες καλοκαιρινές αυλές στην Αμμουλιανή, γεύματα και δείπνα σε «μπαλκόνια στο Αιγαίο» ιδιαίτερων restaurants, όπως εκείνο στις «Skites» στην Ουρανούπολη και στην «Ανεμότρατα» της Αμμουλιανής, προέβαλαν κάθε γαστριμαργική πτυχή της περιοχής.

kouz2

Υπέροχη πολιτιστική πινελιά της ιδιαίτερης αυτής ενότητας αποτέλεσε η γαστρο-πολιτιστική παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος «Ο Άγιος Μόδεστος», το οποίο αναβίωσε ανθρώπινες συνήθειες περασμένων δεκαετιών μέσα από σαρκαστικούς διαλόγους, πολύ τραγούδι και λεβέντικο χορό. Το κοινό του «Alexandros Palace Hotel & Suites» αποθέωσε τους συντελεστές, επιβραβεύοντας έτσι την ποιότητα της πρωτοβουλίας.

kouz1

Για μία ακόμη φορά η Χρύσσα Γρηγορίου του «Avaton Educational Farm» της Ουρανούπολης παρέδωσε στο κοινό μαθήματα κοσμετολογίας, χρησιμοποιώντας αγριοβότανα του Άθωνα, ενώ «έκλεισε τη μαγική βραδιά» με παράθεση αυθεντικού μικρασιάτικου δείπνου, το οποίο συζητήθηκε έντονα, αφού προκάλεσε θετικά το γευστικό αισθητήριο όλων των συνδαιτημόνων.

Σημαντικοί chef και pastry chef έδωσαν δυναμικό παρόν στη διοργάνωση, συνεργαζόμενοι με τοπικούς chef και μάγειρες και παρουσιάζοντας εξαιρετικά πιάτα γεμάτα τοπικά προϊόντα και μαγειρική έμπνευση από τις «αλησμόνητες πατρίδες».

Ο pastry chef του Plaisir Παναγιώτης Σαρακάκης παρέδωσε μοναδικό μάθημα ποντιακής μαγειρικής και μικρασιάτικης ζαχαροπλαστικής στην πανέμορφη αυλή του «Ayia Marina Suites», ενώ ο Βασίλης Μπερμπεράκης από το «Σέμπρικο» δημιούργησε στο «fish restaurant Μεγάλη Άμμος» της Αμμουλιανής ένα πολύ ιδιαίτερο μενού 4 πιάτων, το οποίο άφησε τις καλύτερες γευστικές αλλά και οπτικές εντυπώσεις.

Ο chef Κώστας Μπαμπάθας του Electra Palace Thessaloniki παρουσίασε στο «The Roost» της Αμμουλιανής αντίστοιχο μενού, «παντρεύοντας» προϊόντα του Αριστοτελικού Βουνού και της Αθωνικής Θάλασσας, στολίζοντας κάθε πιάτο με αγριολούλουδα του αμμουλιανιώτικου αγρού και κρίταμα από τις χρυσές ακτές του νησιού.

Τέλος, ο chef του «restaurant Lofos» των Eagles Villas, Διονύσης Ζαχαρόπουλος, εντυπωσίασε τους Ιταλούς εκπροσώπους Τύπου, αφού η έμπνευση, η γεύση και η δυναμική του μενού του χαρακτηρίσθηκε ως εφάμιλλη της φήμης και της δυναμικής του resort που εκπροσωπεί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ιταλική» δημοσιογραφική αποστολή της τέταρτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ως συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Ιταλίας, ενώ εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr