Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

1 4155962

Κατέκτησε τον τίτλο στην έδρα του Ολυμπιακού

Όπως και το 1999, έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός νίκησε στον 5ο τελικό των play off τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, με 66-51 και πανηγύρισε τον 35ο τίτλο στην Ιστορία του.

Η καλύτερη ομάδα στη σειρά των τελικών ήταν αυτή που πήρε το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» που έχασαν τα δύο πρώτα ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα τελευταία λεπτά, στον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα πήραν αυτό που δικαιούταν στον καταληκτικό αγώνα και με 3-2 νίκες επέστρεψαν στην κορυφή της Α1 μετά από 2 χρόνια.

Ο 5ος τελικός σημαδεύτηκε από τη διακοπή του 1.56΄΄ πριν το τέλος του, μετά τις φωτοβολίδες και τα κανογόνα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, οι διαιτητές διέκοψαν άμεσα το ματς και με την αποστολή του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Με εντολή τους εκκενώθηκε το γήπεδο και το ματς τελείωσε με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν το νταμπλ, καθώς είχαν κατακτήσει και το κύπελλο.

Σε ένα ακόμη ματς ο Ολυμπιακός ήταν με μία λέξη κακός. Οι παίκτες του έκαναν και πάλι πολλά λάθη (11), είχαν πολύ κακές επιλογές (έμειναν 7 λεπτά χωρίς καλάθι στην έναρξη της τρίτης περιόδου) και δικαίως πήραν αυτό που άξιζαν. Η εικόνα που έδειξε η ομάδα του Σφαιρόπουλου στο ξεκίνημα δεν είχε συνέχεια, σε αντίθεση με αυτή του «τριφυλλιού», οι παίκτες τοιυ οποίου έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τον τίτλο.

Ρίβερς (13π.), Παππάς (10π.), Καλάθης (12π.) και Τζέιμς (11π.) ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών. Από τον κακό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, Ολυμπιακό, διασώθηκε μόνο ο Αγραβάνης που τελείωσε το ματς με 10 πόντους.

Απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο 20λεπτο ήταν ο Παναθηναϊκός, εάν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα 5 λεπά του αγώνα. Τότε που ο Ολυμπιακός με 3/3 τρίποντα (2 ο Μάντζαρης κι ένα ο Παπανικολάου) κατάφερε να ξεφύγει με 11-3 του Παναθηναϊκού και να δώσει το έναυσμα για να ξεσηκωθεί η εξέδρα.
Με 1/6 τρίποντα ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός κι αρκετό εκνευρισμό από τους παίκτες του που έδειχναν να μην πατάνε καλά στο παρκέ. Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Πασκουάλ «ξύπνησε» τους παίκτες του, οι οποίοι μπήκαν «μεταμορφωμένοι» στον αγωνιστικό χώρο και με επιμέρους σκορ 31-12 κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά στο δεύτερο 10λεπτο (34-23 και 36-25).

Η άμυνα των «πρασίνων» έσφιξε πάρα πολύ σην δεύτερη περίοδο και σε συνδυασμό με τη νέα εξαιρετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη (9π.) η ομάδα του Πασκουάλ πήρε το «πάνω χέρι».
Τα... συμπτώματα των προηγούμενων αγώνων εμφάνισε ο Ολυμπιακός. Ομάδα, που κατέρρευσε μετά το πρώτο 5λεπτο, χωρίς ενέργεια και καλές επιλογές στην επίθεση και τον Σπανούλη σε μία ακόμη μέτρια βραδιά με 5 πόντους και 3 λάθη.

Με σεμιναριακή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη εμφάνιση στο τρίτο 10λεπτο. Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έμεινε «αποντος» για 7 λεπτά από την έναρξη της περιόδου, οι «πράσινοι» κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +22 και να κλείσουν το 10λεπτο στο 57-37.

Με δύο τρίποντα του Αγραβάνη κι ένα του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός κατέβασε τη διαφορά στο -12, αλλά οι «πράσινοι» δεν πανικοβλήθηκαν και γρήγορα ξέφυγαν ξανά με 16, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Ένα λεπτό και 56 δευτερόλεπτα απέμεναν για το φινάλε κι ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού πέτυχαν καλάθι με τον Γκιστ, οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο, ενώ άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες και καπνογόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προς τον πάγκο του «τριφυλλιού».

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει επικίνδυνα κι αμέσως οι διαιτητές διέκοψαν το ματς και οι «πράσινοι» μπήκαν άρον-άρον στ΄ αποδυτήρια.

naftemporiki.gr

επιστροφή στην κορυφή