ΡΟΗ 24/7:

Μαριναρισμένος γαύρος

marinarismenos gayros

Ένας εκλεκτός ψαρομεζές...

Ένας παραδοσιακός μεζές, που απογειώνεται όταν συνοδεύεται με ουζάκι! Χρειάζεται βέβαια να περιμένουμε μερικές ώρες για το μαρινάρισμα, ωστόσο η αναμονή αξίζει το κόπο...

Υλικά

1 κιλό ολόφρεσκος γαύρος
1 κουτάλι σούπας χοντρό αλάτι
1 φλιτζανάκι ξύδι
Ελαιόλαδο
Κάπαρη
Μαϊντανό
Λίγο νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα εντόσθια των ψαριών, βγάζετε τα κόκαλα και τα κεφάλια τους και τα ξεπλένετε πολύ καλά με κρύο νερό.
Μέσα σε ένα μπολ - κατά προτίμηση γυάλινο - τοποθετείτε τα ψάρια, το αλάτι και το ξύδι και προσθέτετε νερό, ισα να τα σκεπάσει.
Αφήνετε τον γαύρο να μαριναριστεί για 4 με 5 ώρες, μετά ξεπλένετε και σερβίρετε με ελαιόλαδο, κάπαρη και μαϊντανό.

επιστροφή στην κορυφή