Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

5η "Γιορτή Αντικριστού" στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

18836003 1259721617484105 4463890525324507478 n

Το Σάββατο 24 Ιουνίου

Έπειτα από την επιτυχημένη πορεία όλων των προηγούμενων εκδηλώσεων του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου & Φίλων «Ερωτόκριτος», που έχουν καθιερωθεί πλέον στο χώρο του Ωραιοκάστρου, συνεχίζει και φέτος για 5η χρονιά με την Διοργάνωση της 5ης «Γιορτής Αντικριστού», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2017.

Το «Αντικριστό», είναι ένας τρόπος ψησίματος του κρέατος που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και διατηρείται μέχρι σήμερα ζωντανός στην Κρήτη. Το έθιμο αυτό θα αναβιώσει λοιπόν, για 5η συνεχόμενη χρονιά, από τον σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου & Φίλων «Ερωτόκριτος» και υπό την αιγίδα του δήμου Ωραιοκάστρου σε μια εκδήλωση γεμάτη κέφι με πολύ αντικριστό (ψητό αρνί) και όχι μόνο, και φυσικά άφθονη κρητική τσικουδιά.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές εκδηλώσεις, καθώς συγκεντρώνει εκατοντάδες κόσμου -όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη- που αγαπούν την κρητική κουλτούρα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα στηθούν οι χαρακτηριστικές σούβλες, όπου όλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ψησίματος του αρνιού, όπως γίνεται στα βουνά της Κρήτης.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει το συγκρότημα της εξαιρετικής δεξιοτέχνισσας στο βιολί, και κρητικής στην καταγωγή, Αρετής Καμιλάκη, «Τριζάληδες» , και θα χορέψουν οι χορευτικές ομάδες του «Ερωτόκριτου».

"Φέρτε μαζί σας την καλή διάθεση και ελάτε να διασκεδάσουμε… Κρητικά!" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

επιστροφή στην κορυφή