Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ανανεωμένη ιστοσελίδα και νέα εφαρμογή του ΑΠΕ-ΜΠΕ (BINTEO)

w20 23243218138147

Εκδήλωση παρουσίασης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα αποφασιστικό βήμα προς το ψηφιακό μέλλον του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ανανεωμένη ιστοσελίδα και η νέα εφαρμογή για κινητά και tablets του εθνικού πρακτορείου της χώρας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Ο διαδικτυακός τόπος του Πρακτορείου, ανανεώνεται, γίνεται πιο λειτουργικός και συμβάλλει στην βελτίωση της διασποράς του εκπεμπόμενου μηνύματος» υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «η υπηρεσία breaking news, συντονίζεται με τις πιο σύγχρονες πρακτικές των μεγαλύτερων πρακτορείων και δημοσιογραφικών ομίλων του κόσμου και εκτός από την άμεση ενημέρωση που προσφέρει, ενισχύει και την προσπάθεια αντιμετώπισης ενός μεγάλου - ίσως του μεγαλύτερου προβλήματος- που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοσιογραφία και η δημοκρατία, την ανεξέλεγκτη διασπορά των fake news».

«H απάντηση στις προκλήσεις της σημερινής συγκυρίας -κάτι που αποδεικνύει ότι αντιλαμβάνεται το Πρακτορείο - περιλαμβάνει τις έννοιες της εξωστρέφειας, της προσαρμογής στα νέα δεδομένα και της αξιοπιστίας» επισήμανε και τόνισε ότι «οι συνεργασίες που αναπτύσσει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο με κολοσσούς της παγκόσμιας ενημέρωσης, η επιτυχημένη συνεργασία με τα 32 εθνικά πρακτορεία των χωρών μελών της ΕΕ, των χωρών της Μεσογείου, με το ρωσικό πρακτορείο, επεκτείνεται με τη συνεργασία με το Κινεζικό Πρακτορείο. Η συμπερίληψη της φωνή της χώρας σε ένα από τα πιο φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια του 21ου αιώνα, οι ειδήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, επιχειρηματικού, εμπορικού, τουριστικού και πολιτιστικού που θα μεταδίδονται στην ειδική πλατφόρμα του κινεζικού πρακτορείου για το One Belt-One Road, συνιστά μεγάλη επιτυχία. Κινείται στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και προσφέρει σημαντική υπηρεσία στην ελληνική επιχειρηματικότητα, τη διαρκή επικοινωνία του θετικού μηνύματος που παράγει η χώρα, στην προσέλκυση επενδύσεων και ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική αγορά».

Αναφερόμενος στην αξιοπιστία των ΜΜΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «πολλοί υποστηρίζουν, λαθεμένα, ότι τα ιδιωτικά ΜΜΕ, αποτελούν τους μόνους αξιόπιστους φορείς δημοσιογραφίας, τους μόνους φορείς της «ελεύθερης» ενημέρωσης. Έτσι αντιμετωπίζουν την ενημέρωση ως εμπόρευμα ενώ επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα ενημερωτικό τοπίο με αποδυναμωμένα δημόσια ΜΜΕ».

«Πρόκειται εδώ για το γνωστό κλισέ: η καλή ιδιωτική οικονομία της ελευθερίας και της ισότητας εναντίον του κακού κράτους του ολοκληρωτισμού και της αυθαιρεσίας που αποτελεί την κλασική εμμονή του νεοφιλευθερισμού. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πολύ μακριά για να δούμε πόσο μεγάλο ιδεολογικό φορτίο φέρει αυτή η θέση και πόσο διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος και υποστήριξε ότι «στη χώρα μας, τα fake news δεν περιορίζονται σε κάποιες διαδικτυακές σελίδες ή τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά παράγονται, αναπαράγονται, διακινούνται και νομιμοποιούνται, μέσα από τα επίσημα ιδιωτικά ειδησεογραφικά δίκτυα, ηλεκτρονικές σελίδες, εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτό είναι το ελληνικό παράδοξο».

Μιλώντας για το ρόλο του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου είπε ότι «η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η ταχύτητα που προσφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελούν εχέγγυα και ισχυρό ανάχωμα στην προπαγάνδα και τα fake news» και κλείνοντας υποστήριξε ότι «στην εποχή όπου ο κύκλος της αβεβαιότητας της ελληνικής οικονομίας κλείνει, όπου η χώρα βγαίνει από την επιτροπεία και τα μνημόνια, ο ρόλος σας κρίνεται εξαιρετικά σημαντικός. Η στρατηγική εξωστρεφών συνεργασιών, η βέλτιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η διαχρονική εγκυρότητα και αξιοπιστία των ειδήσεων που μεταδίδει σε ολόκληρο τον κόσμο το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, το καθιστούν σημαντικό πυλώνα στην αλλαγή της σελίδας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επισήμανε ότι «το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο έχει υψηλή συμβολή και καταξιωμένο ρόλο στην ενημέρωση. Επεκτείνεται και ενισχύεται διαρκώς, και συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας και την ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας της χώρας».

Στο υπουργείο Τουρισμού «έχουμε καθιερώσει εξαιρετική συνεργασία με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην υλοποίηση του στόχου για την ισχυροποίηση της εικόνας της χώρας και στην προβολή της ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού», συνέχισε η κ. Κουντουρά.

Η υπουργός Τουρισμού έκανε ειδική μνεία για τη συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που «αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και φυσικά και στον τουρισμό» υπογραμμίζοντας την «ισχυρή πολιτική βούληση» της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων με την Κίνα και τη στρατηγική επιλογή του υπουργείου «να ανοίξουμε την αγορά της Κίνας».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη νέα ιστοσελίδα, την νέα εφαρμογή και τη συνεργασία με το Κινεζικό πρακτορείο καθώς και όλους τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό οι οποίοι καθημερινά δίνουν τη μάχη για την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, τόνισε ότι «το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο κάνει σήμερα, άλλο ένα βήμα στον κόσμο της πληροφορίας. Προχωρά στην αναμόρφωση της ιστοσελίδας του και την επιστράτευση μιας νέας βελτιωμένης εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα. Προχωρά στην αναβάθμιση της εικόνας που στέλνει, αλλά και της λειτουργικότητάς του σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του προϊόντος του». Αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του Πρακτορείου υπογράμμισε την εθνική αποστολή του και σημείωσε ότι «οφείλει να υπηρετεί πάντα - και σε κάθε περίπτωση - το εθνικό, το συλλογικό, το κοινωνικό καλό».

«Χρέος του Πρακτορείου είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Είναι η αλήθεια για όλα. Είναι η πληροφόρηση της διεθνούς κοινότητας για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αλλά και η ενημέρωση των Ελλήνων για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Πάντοτε, βέβαια, με πληρότητα και αντικειμενικότητα» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι «αποστολή ενός σύγχρονου Πρακτορείου είναι και η ανάλυση των γεγονότων, των εξελίξεων, των τάσεων που επικρατούν σε έναν τόπο» αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, δεν σέβεται το ρόλο του Πρακτορείου. «Δεν έχουμε την απομάκρυνση της προπαγάνδας, που απαιτεί η αντικειμενική ενημέρωση» υπογράμμισε και ευχήθηκε «σύντομα η ποιότητα του περιεχομένου - η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία, να ανταποκρίνονται στην ποιότητα της εικόνας, που χαρακτηρίζει το έργο του εθνικού Πρακτορείου».

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται «να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ως του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας αλλά και του Πρακτορείου που θέλει να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, να αφουγκράζεται και να αναδεικνύει τα προβλήματα, τις αγωνίες, αλλά και τις ελπίδες και τους αγώνες του λαού».

Από σήμερα, συνέχισε ο κ. Ψύλος, «εισέρχεται σε νέα εποχή και η δικτυακή παρουσία του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων». Η ανανεωμένη ιστοσελίδα «με μια πρωτοποριακή εμφάνιση βασισμένη στη διεθνή εμπειρία, είναι ταχύτερη στη μετάδοση δεδομένων. Λειτουργεί με βάση «την πιο πρόσφατη υπολογιστική γλώσσα προσφέροντας υψηλής ποιότητας εμπειρία στον χρήστη», όπως εξήγησε ο κ. Ψύλος και πρόσθεσε: «Η νέα ιστοσελίδα σχεδιάστηκε από την ομάδα πληροφορικής του Πρακτορείου χωρίς μάλιστα να στοιχίσει στο Πρακτορείο ούτε ένα ευρώ».

Σχετικά με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα τόνισε ότι «όσοι την εγκαταστήσουν θα μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς από τα κινητά τους για τα νέα της ημέρας εντελώς δωρεάν».

Ο κ. Ψύλος ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα από τη συνεργασία με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Νέα Κίνα» (Xinhua), θα προβάλλονται επιχειρηματικές, τουριστικές ειδήσεις από την Ελλάδα στην πλατφόρμα «One belt one road» («Μια ζώνη ένας δρόμος») του πρακτορείου «Νέα Κίνα», μια ιστοσελίδα που την επισκέπτονται καθημερινά 200 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ- HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε ότι η συνεργασία της εταιρίας με το ΑΠΕ-ΜΠΕ «είναι πολύ σημαντική και μας έχει βοηθήσει πολύ» και συμπλήρωσε ότι η ανακήρυξη της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή Διεθνή Έκθεση «θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός στη σχέση Ελλάδας- Κίνας».

Όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση της ιστοσελίδας και της εφαρμογής η Αγγελική Μπούμπουκα, υπεύθυνη social media στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων βρίσκεται αντιμέτωπο- όπως συμβαίνει σε όλους τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο- με μια σειρά αλλεπάλληλων νέων προκλήσεων, που έχουν να κάνουν με τις διαρκείς τεχνολογικές εξελίξεις».

Στην εκδήλωση μίλησε και η φοιτήτρια ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Ζιγιάνγκ της Κίνας, Γουτίνγκ Φενγκ, η οποία μαζί με οκτώ συμφοιτητές της ήρθε στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus συνεργάστηκε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην παραγωγή βίντεο. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε αρκετά πράγματα για την Ελλάδα, όπως και για έννοιες που δεν υπάρχουν αλλού, όπως η "φιλοξενία". Η παρουσία μας στην Αθήνα δημιουργεί μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Φρόσω Σταυρακάκη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Στάθης Τσοτσορός, ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, Δημήτρης Μάρης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο εφοπλιστής, Γαβριήλ Πετρίδης και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας, Γιάννης Κοτόφωλος.

Η νέα ιστοσελίδα

Με ανανεωμένο σχεδιασμό, η ιστοσελίδα του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι πιο εύχρηστη, φιλική στους επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν την επικαιρότητα και διαδραστική. Δίνει έμφαση στο live newsroom και στον πλούτο των πολυμέσων που διαθέτει και διακινεί, προσφέρει γρήγορη πλοήγηση στις κατηγορίες ειδήσεων και αναδεικνύει τις συνδρομητικές υπηρεσίες του Πρακτορείου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

Πέραν της βασικής κατηγοριοποίησης, οι ειδήσεις του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων παρουσιάζονται σε θεματικά μικροσάιτ, ενταγμένα στην κεντρική σελίδα ως υποκατηγορίες ειδήσεων. Η νέα δομή της ιστοσελίδας αναδεικνύει τον πλούτο της ειδησεογραφίας που καλύπτουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Προβάλλονται συνολικά 24 κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητας, ανάμεσα στα δεκάδες που μπορεί κανείς να βρει στις εσωτερικές σελίδες του σάιτ.

Ξεχωριστή θέση έχουν οι θεματικές ενότητες ANA-XINHUA, με ειδήσεις από τη συνεργασία με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua που εστιάζουν στις ελληνοκινεζικές σχέσεις, και ANA-Russia, όπου δημοσιεύονται ειδήσεις εστιασμένες στις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, τη Ρωσία και τη θέση της στον κόσμο, με πηγές τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σε κεντρικό σημείο προβάλλονται οι Ανακοινώσεις, μια από τις σημαντικότερες συνδρομητικές υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που προσφέρει ευρεία προβολή σε εταιρίες και οργανισμούς, και οι Τίτλοι Ειδήσεων. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα ακρόασης του ραδιοφωνικού σταθμού Πρακτορείο 104,9 FM.

Επιπλέον, το ανανεωμένο σάιτ καλύπτει όλες τις ανάγκες της διαφημιστικής αγοράς, σε θέσεις και μορφές διαφήμισης στην κεντρική και τις εσωτερικές σελίδες του.

Ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί να βρει τα συνδρομητικά γραφήματα που παράγονται καθημερινά, τα πολυμέσα με την υπηρεσία συνδρομητικών βίντεο και υπηρεσίες livestreaming με ζωντανή κάλυψη εταιρικών ή άλλων διοργανώσεων και συνεδρίων. Επίσης, η συλλογή των φωτογραφιών είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες εικόνες που παρέχει το Πρακτορείο καθημερινά στους πελάτες- συνδρομητές του, ενώ στην ενότητα «Εικόνες της Ημέρας» παρουσιάζονται οι φωτογραφίες που προβάλλονται καθημερινά στους σταθμούς του μετρό.

Τέλος, η αγγλόφωνη έκδοση καλύπτει τις σημαντικότερες κατηγορίες της ειδησεογραφίας, κυρίως γύρω από την πολιτική, την οικονομία και τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Η νέα εφαρμογή

Με τη νέα δωρεάν εφαρμογή του ΑΠΕ-ΜΠΕ για Android και iOS, σχεδόν όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας γίνεται διαθέσιμο για έξυπνα κινητά και tablets.

Η νέα εφαρμογή παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση καθώς τροφοδοτείται αυτόματα από την ιστοσελίδα. Ο χρήστης μετακινείται μεταξύ αρχικής σελίδας και κατηγοριών μέσω ενός αναδυόμενου μενού και μπορεί να δει κάποια από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας στην αρχική σελίδα ή να εστιάσει στην κατηγορία που τον ενδιαφέρει.

Η καινοτομία της εφαρμογής είναι η λειτουργία ειδοποιήσεων για έκτακτες ειδήσεις (alert), μια λειτουργία που ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή. Αυτό το είδος των ειδοποιήσεων θεωρείται σήμερα μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες που μπορεί να ενσωματώσει ένα ειδησεογραφικό app.

Πολύ χρήσιμη είναι και η δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή για αποθήκευση ειδήσεων για ανάγνωση offline. Εξάλλου, η εφαρμογή προσφέρει τις δυνατότητες ζωντανής αναπαραγωγής του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Πρακτορείο 104,9 FM, αναζήτησης ειδήσεων με βάση λέξεις- κλειδιά και χρήσης της αγγλικής έκδοσης της εφαρμογής με τις σημαντικότερες εξελίξεις γύρω από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

επιστροφή στην κορυφή