Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Αξονικός Νοσοκομείου Πολυγύρου: «Κλειστόν λόγω άδειας»

aksonikos

«Λουκέτο» μέχρι τις 10 Ιουλίου

Χωρίς αξονικό τομογράφο βρίσκεται προσωρινά το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, καθώς η μοναδική γιατρός ακτινολόγος βρίσκεται σε κανονική άδεια από τις 23 Ιουνίου και έως τις 10 Ιουλίου.

Για πολλοστή φορά επανέρχεται το ζήτημα της στελέχωσης των μονάδων υγείας, αφού στην περίπτωση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Πολυγύρου υπηρετούν μόνο δύο άτομα: η ειδική γιατρός και ένας χειριστής.

«Τον περασμένο Μάιο η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από το υπουργείο Υγείας την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού Ακτινοδιαγνωστικής και μία θέση χειριστή», ανέφερε στο halkidikifocus.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής Ναταλία Κεσίδου. «Η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης κρίνεται απολύτως αναγκαία ώστε να λειτουργεί εύρυθμα ο αξονικός τομογράφος», πρόσθεσε.

Το πρόβλημα είχε επισημάνει τον περασμένο Μάρτιο και η Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΤΑΚΕΜ). (δείτε εδώ το ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr)

«Οι συνέπειες από τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου είναι τραγικές. Πρώτον, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά το Νοσοκομείο, δεύτερον επιβαρύνεται με πρόσθετες διακομιδές του ΕΚΑΒ και τρίτον θα αυξηθεί ο φόρτος των τριτοβάθμιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, αφού εκεί θα καταλήγουν οι ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε αξονική τομογραφία», εξήγησε η κ. Κεσίδου.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα περιστατικά διακομίστηκαν στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της μη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού υπογράμμισε με έμφαση τις επιπτώσεις στη λειτουργία του ΕΚΑΒ. «Όπως είναι γνωστό οι βάρδιες των πληρωμάτων των ασθενοφόρων βγαίνουν οριακά. Μέχρις ότου επαναλειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος όσες περιπτώσεις απαιτούν την αντίστοιχη ακτινοδιαγνωστική εξέταση θα παραπέμπονται στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη και τα απλά συμβάντα. Διότι, διαφορετικό είναι η διακομιδή ενός επείγοντος περιστατικού που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης και άλλο η μεταφορά εκτός Χαλκιδικής μόνο για αξονική τομογραφία», επισήμανε η κ. Κεσίδου.

επιστροφή στην κορυφή