xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ανοιχτή στο κοινό η κλιματιζόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού

Ierissos kentro politismou 0

Προσοχή στις ευαπαθείς ομάδες

Λόγω του καύσωνα που επικρατεί, ο Δήμος Αριστοτέλη θα διαθέτει ανοιχτή στο κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και μέχρι τις 10.00 το βράδυ, την κλιματιζόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού.
Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και παραμένοντας σε σκιερά και δροσερά μέρη.

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα

Κατά τις θερμές μέρες και ώρες απαιτείται:
Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, κάλυψη κεφαλιού με καπέλο ή ομπρέλα και ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή με πρόσληψη άφθονων υγρών και φρούτων και αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών και λήψη συχνών ντους. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου, (άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα) θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για τη λήψη των φαρμάκων τους, να μην εκτίθενται στον ήλιο και να προτιμούν δροσερά μέρη με κλιματισμό. Τα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση.
Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για άτομα που εργάζονται σε βαριές εξωτερικές εργασίες (οικοδομές, τεχνικά έργα), ή σε παραγωγικές δραστηριότητες συνυφασμένες με θερμό εργασιακό περιβάλλον (χυτήρια, μεταλλικές κατασκευές, μαγειρεία κ.ά.), καθώς και γι τους εργαζόμενους που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2