ΡΟΗ 24/7:

Σε τρεις δόσεις ο φόρος εισοδήματος, σε πέντε ο ΕΝΦΙΑ

enfia spiti

Σε 6 δόσεις ο φόρος εισοδήματος των νομικών προσώπων

Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις παραμένει ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ σε 6 μηνιαίες δόσεις θα εξοφληθεί ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων. Ωστόσο, ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις, σύμφωνα με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων μέχρι τις 17.7.2017, επίκειται η κατάθεση διάταξης με την οποία θα διασφαλίζεται η διατήρηση της καταβολής του φόρου σε 6 δόσεις.
Έτσι και για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17 Ιουλίου, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες πέντε μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, η Υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί σε 5 δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο.

επιστροφή στην κορυφή