Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Οι συναυλίες του Jazz on the Hill

720 523854 e51e3d849a 90b96145d78bb750

Στο πλαίσιο του SANI FESTIVAL 2017

25 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση του Jazz on the Hill, του πιο καταξιωμένου τριημέρου αφιερωμένου στη jazz μουσική στην Ελλάδα, στο οποίο άφησαν το στίγμα τους ζωντανοί θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με τις αποκλειστικές τους εμφανίσεις όπως Tito Puente, Ahmad Jamal, Cassandra Wilson, Brad Mehldau, Betty Carter, Chucho Valdes, Arturo Santoval, Abbey Lincoln, Charlie Haden, Paul Bley, Geri Allen, Yaron Herman, Tord Gustavsen.

H ενότητα της τζαζ έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία όλου το φεστιβάλ με φιλοξενίες καλλιτεχνών μεγάλου διαμετρήματος του είδους, αλλά και προτάσεις-συστάσεις νέων και ανερχόμενων.

Φέτος στο πλαίσιο του Jazz on the Hill, ξεκινάει με την πολυμελή νορβηγική Trondheim Jazz Orchestra, με επικεφαλής τον σπουδαίο σαξοφωνίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Eirik Hegdal σε σύμπραξη με τον διάσημο σαξοφωνίστα Joshua Redman, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αφροαμερικανικής σκηνής, που γεφυρώνουν μοναδικά τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ηχοχρώματα του μουσικού ιδιώματος της jazz (08.07.2017)

Τη σκυτάλη και στο πλαίσιο πάλι του Jazz on the Hill, θα πάρει ο σπουδαίος Gonzalo Rubalcaba (15.07.2017). Ο βραβευμένος με 4 Grammy μουσικός πρωτοεμφανίστηκε σε ελληνικό έδαφος στο Sani Festival το 2002, ενώ τρία χρόνια αργότερα συνόδευσε στο πιάνο τον εξαίρετο κοντραμπασίστα Charlie Haden στην αποκλειστική εμφάνισή του στο πλαίσιο του Sani Festival 2005. Φέτος επιστρέφει για να γιορτάσει μαζί μας και να μας θυμίσει λίγη από εκείνη τη μαγική συνεύρεση του 2005 σε ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα στον εκλιπόντα θρύλο και συνεργάτη του.

ΣΑΒΒΑΤΟ | 8 Ιουλίου
Trondheim Jazz Orchestra
με τους Eirik Hegdal & Joshua Redman

Τιμής ένεκεν, φέτος το Φεστιβάλ στο πλαίσιο του Jazz on the Hill, ξεκινάει με την πολυμελή νορβηγική Trondheim Jazz Orchestra, με επικεφαλής τον σπουδαίο σαξοφωνίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Eirik Hegdal σε σύμπραξη με τον διάσημο σαξοφωνίστα Joshua Redman, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αφροαμερικανικής σκηνής, που γεφυρώνουν μοναδικά τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ηχοχρώματα του μουσικού ιδιώματος της jazz. Από τις πιο γνωστές ορχήστρες του κόσμου, η Trondheim Jazz Orchestra συνεργάστηκε με Νορβηγούς συνθέτες όπως οι Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Vigleik Storaas καθώς επίσης και με διεθνείς σολίστες όπως οι Chick Corea, Pat Metheny, New York Voices και Birger Sulsbruck. Η πρώτη φορά που ο μεγάλος Αμερικανός σαξοφωνίστας Joshua Redman ηχογράφησε νορβηγική μουσική με Νορβηγούς, έγινε μέσω μιας ζεστής και δημουργικής αλληλεπίδρασης με την διάσημη Trondheim Jazz Orchestra. Oι πρωτοποριακοί, ρυθμικοί και αρμονικά γεμάτοι ήχοι του Joshua και της Trondheim Jazz Orchestra που έχουν μαγέψει τόσο κόσμο ανά την υφήλιο θα μας ταξιδέψουν και εμάς αυτό το καλοκαίρι στο Sani Festival.

ΣΑΒΒΑΤΟ | 15 Ιουλίου
Gonzalo Rubalcaba Quartet
Αφιέρωμα στον Charlie Haden
με τους Bob Bruya, Sam Hart, Marcelo Bourque

Με 15 υποψηφιότητες και 4 Grammy στο ενεργητικό του, o Gonzalo Rubalcaba είναι μια δύναμη της σύγχρονης Jazz. Γεννήθηκε το 1963 στην Aβάνα, αφομοιώνοντας τις παραδοσιακές μουσικές δίπλα στον πατέρα του (πιανίστας/συνθέτης) και τα αδέλφια του (πιανίστας και μπασίστας). Έλαβε κλασική εκπαίδευση και πτυχίο στη σύνθεση, δουλεύοντας παράλληλα ως ντράμερ και πιανίστας. Μετά την αποφοίτησή του περιόδευσε στην Κούβα, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία με μια μπάντα, πρώτα ως sideman και στη συνέχεια με το δικό του συγκρότημα, τους Grupo Proyecto. Αυτά τα χρόνια αποτυπώνονται σε μια σειρά ηχογραφήσεων από τα Egrem Studios της Αβάνα και το Messidor Studio της Φρανκφούρτης. H συνάντησή του με τον Dizzy Gillespie (1985), τον Charlie Hayden και τον πρόεδρο της Blue Note Record, Bruce Lundvall, τον οδήγησε στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1991 και στο Μαϊάμι το 1996. Έτσι ξεκίνησε διεθνή καριέρα με σειρά ηχογραφήσεων για την Toshiba/EMI και την Blue Note Records. Εκτός από τα τέσσερα Grammy, έχει δεχθεί ακόμη πλήθος διακρίσεων. Στο λόφο της Σάνης θα παρουσιάσει με το κουαρτέτο του, ένα αφιέρωμα στον Charlie Hayden. “Ο τρόπος με τον οποίο ο Charlie άνοιξε το δρόμο για μένα, έκανε όλη τη διαφορά. Ήταν τιμή μου που ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Περνώντας τόσο πολύ χρόνο μαζί του, έμαθα πράγματα, όχι μόνο για τη μουσική, αλλά και για την αγάπη, για τις οικογένειές μας και για εμάς τους ίδιους”, έχει πει.

Ο Gonzalo Rubalcaba εμφανίστηκε μαζί με τον εκλιπόντα συνεργάτη και φίλο του Charlie Haden στο πλαίσιο του Sani Festival του 2005. Μια μαγική συνεύρεση που έγραψε στην ιστορία του Φεστιβάλ. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα προσκεκλημένος στο πλαίσιο του Sani Festival του 2002.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.
Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Sani Festival μπορείτε να προμηθευτείτε με τους εξής τρόπους:

ONLINE
μέσω της ιστοσελίδας sanifestival.gr, της πλατφόρμας tickethour.com, με χρέωση πιστωτικής κάρτας
• η on line διάθεση των εισιτηρίων μέσω διαδικτύου ολοκληρώνεται 24 ώρες πριν την εκδήλωση.
• μέσω της on line αγοράς των εισιτηρίων αριθμημένης θέσης, μπορείτε να διαλέξτε τη θέση σας στο Λόφο της Σάνης, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα στο πλάνο θέσεων.
• η παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται απευθείας από τους χώρους των εκδηλώσεων.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της tickethour.com (+30 210 8938 111 / 09:00-21:00 καθημερινές και Σαββατοκύριακο).

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Stereodisk | Αριστοτέλους 4, Τ: 2310 262912
Κωνσταντινίδης Book & Style | Μητροπόλεως 92, Τ: 2310256173
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: στα ξενοδοχεία του SANI RESORT και στο K-Books στη SANI MARINA, Τ: 23740 99400

Επίσης εισιτήρια προπωλούνται σε όλο το συνεργαζόμενο της tickethour.com δίκτυο καταστημάτων Γερμανός σε όλη την Ελλάδα (με επιπλέον χρέωση 1€).

επιστροφή στην κορυφή