Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τρίκαλα: "Κλιματισμός" στις στάσεις αστικών λεωφορείων

cool point trikala 1

Πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων

Σωτήρια «σημεία δροσιάς» απέκτησε ο Δήμος Τρικκαίων που τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσει ευχάριστα εφαρμόζοντας πρωτότυπες ιδέες, ανάλογες με κάποιες που ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό. Και τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως η πόλη απέκτησε στάσεις αστικής συγκοινωνίας όπου μπορεί να δροσιστεί!

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στο ρ/σ Πρακτορείο 104,9 FM του ΑΠΕ-ΜΠΕ  πρόκειται για μια ιδέα που διατυπώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό».

Συγκεκριμένα με κόστος 200-300 ευρώ ανά στάση, έγιναν αλλαγές σε στάσεις αστικής συγκοινωνίας ώστε να μετατραπούν σε «σημεία δροσιάς». «Τα σημεία τροφοδοτούνται με νερό από το δίκτυο ύδρευσης, λειτουργούν με μικρά συστήματα (σ.σ. μπεκ) ψεκασμού και με το πάτημα ενός κουμπιού δίνουν τη δυνατότητα οι πολίτες να πάρουν μια ανάσα για να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη» εξήγησε.

Ένα τέτοιο σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ενώ μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα έχουν τοποθετηθεί άλλα δύο σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Μέχρι σήμερα, κατά τον Δημήτρη Παπαστεργίου, χρήση του συστήματος κάνουν μεν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά κυρίως οι νεαρότεροι που φαίνεται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Ταυτόχρονα δε και σε μια παράλληλη εξέλιξη σε επίπεδο δράσεων η δημοτική Αρχή της πόλης των Τρικάλων ξεκίνησε πλέον και την εφαρμογή της υπηρεσίας της παράδοσης εγγράφων που αιτούνται οι πολίτες στο σπίτι σε επίπεδο κανονικής λειτουργίας.

«Μέχρι να αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε χαρτί στις συναλλαγές μας με το δημόσιο, βάζουμε πλέον σε λειτουργία ένα δίκυκλο που διαθέταμε ήδη, ώστε μόλις κάποιος καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και πιστοποιηθεί η ταυτότητα του, να του αποσταλεί και να του παραδοθεί το έγγραφο με την επίδειξη της ταυτότητας του την ώρα της παράδοσης» εξηγεί ο δήμαρχος Τρικκαίων, αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία που ξεκίνησε να λειτουργεί.

επιστροφή στην κορυφή