Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

“Τα τραγούδια πρέπει πρώτα να τραγουδιούνται από το κοινό για να γίνουν επιτυχίες”

NIKOLOPOYLOS AM

Ο Χρ. Νικολόπουλος μιλά στο halkidikifocus.gr με αφορμή τη συναυλία του στη Χαλκιδική

Ο κορυφαίος και αγαπημένος λαϊκός μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος θα εγκαινιάσει το νέο πολιτιστικό θεσμό που φιλοδοξεί να καθιερώσει ο Δήμος Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Πρόκειται για την “Ιουλιανή Πανσέληνο”, ένα τριήμερο Φεστιβάλ που ανοίγει απόψε (Παρασκευή 7/7, 21.30) τις πύλες του στον Όρμο Παναγίας του Αγίου Νικολάου κάτω από το φως του φεγγαριού. (δείτε εδώ το πρόγραμμα αναλυτικά)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κορυφώνεται την Κυριακή 9 Ιουλίου με τη συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

19396658 1964062477208300 7264746886789266348 n

Με αφορμή την εμφάνισή του στη Χαλκιδική, ο Χρήστος Νικολόπουλος μιλά στο halkidikifocus.gr για τη μοναδική βραδιά που θα χαρίσει στο κοινό συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες.

«Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε είναι μια μουσική αναδρομή στην 50ετή πορεία μου. Από το πρώτο τραγούδι που έγραψα το 1968, το “Νυχτερίδες και αράχνες” μέχρι και τις πιο πρόσφατες δημιουργίες μου», αναφέρει ο μουσικοσυνθέτης. «Η κ. Πίτσα Παπαδοπούλου θα ερμηνεύσει και τις προσωπικές της επιτυχίες ενώ στο τέλος θα κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Απόστολος Καλδάρας κ.ά.», προσθέτει.

Στο πλαίσιο της “Ιουλιανής Πανσελήνου”, θα καθιερωθεί η “Βραδιά τιμής” που κάθε χρόνο θα είναι αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής. Έτσι, φέτος θα τιμηθεί ο Χρήστος Νικολόπουλος. Ο ίδιος, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στην πρωτοβουλία και τις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ. «Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο σας επειδή οι συγκεκριμένες γιορτές τείνουν να εκλείψουν λόγω και της κρίσης. Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι ορισμένοι φορείς καταφέρνουν να πραγματοποιούν τέτοιες διοργανώσεις» υπογραμμίζει ο Χρήστος Νικολόπουλος. «Ερχόμενος σε επαφή με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ διαπίστωσα ότι πρόκειται για πολύ δραστήριους ανθρώπους και αυτό μου έδωσε μεγάλη χαρά», τονίζει χαρακτηριστικά.

19059261 1958311834450031 5868221440816711648 n

Όπως αποκαλύπτει, ήδη έχει εκχωρήσει αρχειακό υλικό από τα πενήντα χρόνια πορείας του για τη δημιουργία ενός βίντεο που θα προβληθεί πριν από την έναρξη της συναυλίας κατά την άφιξη του κοινού στο χώρο της εκδήλωσης.

Ο ίδιος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για το ότι θα τιμηθεί από τους διοργανωτές. «Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, η καταγωγή μου είναι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μια περιοχή σχετικά κοντά στη Χαλκιδική. Όταν ξεκίνησα την πορεία μου από τοπικά πανηγύρια, γάμους και γιορτές στα κοντινά κέντρα δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ερχόταν η στιγμή να με τιμούν άνθρωποι από κάθε γωνιά αυτού του τόπου», λέει με συγκίνηση ο λαϊκός μουσικοσυνθέτης.

Αναμνήσεις με την Πίτσα Παπαδοπούλου

Ο Χρήστος Νικολόπουλος αναφέρεται για τη συνεργασία του με την Πίτσα Παπαδοπούλου κάνοντας λόγο για «μια πολύ μακρά γνωριμία». «Ξεκινήσαμε σχεδόν ταυτόχρονα στην Αθήνα και μοιραστήκαμε μαζί το ίδιο πάλκο για μια ολόκληρη σεζόν με τον Μανώλη Χιώτη. Η Πίτσα ήταν τότε η νέα τραγουδίστρια κι εγώ νεαρός μουσικός. Επίσης, συνεργαστήκαμε και με την Πόλυ Πάνου», θυμάται.

PITSA NIKOLOPOYLOS

«Δυστυχώς, στο πέρασμα των δεκαετιών απομακρυνθήκαμε καλλιτεχνικά, ο καθένας αφοσιώθηκε στην καριέρα του. Βέβαια, σε έναν προσωπικό δίσκο της έγραψα τη μουσική και έπειτα από αρκετά χρόνια βρεθήκαμε ξανά την προηγούμενη σεζόν στο “Περιβόλι του Ουρανού” μαζί με άλλους ερμηνευτές με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρά τις δυσχέρειες της εποχής πήγαμε πολύ καλά και κάναμε το σταυρό μας», προσθέτει, αποκαλύπτοντας ότι θα ξανασυναντηθούν στην ίδια μουσική σκηνή και την προσεχή χειμερινή σεζόν μαζί και με τον Στέλιο Διονυσίου.

Η συνταγή της… επιτυχίας

Έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερα από χίλια τραγούδια, ο Χρήστος Νικολόπουλος εξομολογείται στο halkidikifocus.gr τα μυστικά που οδήγησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών του στην κορυφή της επιτυχίας. «Ο καθένας συνθέτης λειτουργεί με το δικό του τρόπο, με τον οποίο πιστεύει ότι εκφράζει τα συναισθήματά του», σημειώνει. «Εγώ επειδή ξεκίνησα ως μουσικός, παίζοντας μπουζούκι σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των προηγούμενων δεκαετιών απέκτησα μία ιδιαίτερη εμπειρία που μου έγινε βίωμα σε σχέση με το “τι περνάει στον κόσμο”, “τι θέλει το κοινό” και γενικότερα τι είναι εκείνο που του κάνει “κλικ”» εξηγεί ο αγαπημένος δημιουργός. «Ταυτόχρονα, είχα κληρονομήσει και ορισμένα στοιχεία από τον Γιώργο Νταλάρα με τον οποίο συνεργαστήκαμε επί πολλά χρόνια, όπως η τελειομανία του», συμπληρώνει.

«Όλα αυτά τα “συστατικά” τα αξιοποίησα δημιουργώντας τραγούδια που κατά την άποψή μου έχουν απήχηση στον κόσμο. Τα τραγούδια πρέπει να τραγουδιούνται όταν φτάνουν στο ρεφρέν, να μπορείς να τα μεταδώσεις στο κοινό, το οποίο με τη σειρά του θα τα κάνει δικά του, θα διασκεδάσει και θα γίνουν επιτυχίες. Αυτή ήταν η “συνταγή” και κάποια από τα παλιότερα τραγούδια μου συνεχίζουν να ακούγονται μέχρι σήμερα σαν να γράφτηκαν στις μέρες μας», τονίζει με νόημα.

Δισκογραφία

Έπειτα από πολλά χρόνια ο Χρήστος Νικολόπουλος “έντυσε” με μουσική τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου στο νέο προσωπικό CD της Ζωής Παπαδοπούλου. «Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο και τη θεωρώ από τις ιδιαίτερες και σημαντικότερες στη προσωπική μου δισκογραφία, επειδή πλέον η Λίνα Νικολακοπούλου γράφει πολύ σπάνια στίχους. Δίνω λοιπόν το δικό μου “παρόν” με ευγενή λαϊκά τραγούδια», αποκαλύπτει ο μουσικοσυνθέτης.

Καλοκαιρινή περιοδεία

Εκτός από τη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Χρήστος Νικολόπουλος μαζί με τους Πίτσα Παπαδοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου και Κώστα Τριανταφυλλίδη έχουν προγραμματίσει συναυλίες σε Χίο, Ρόδο, Κεφαλονιά, Πελοπόννησο καθώς και στην Κύπρο.

niklpls lv

HPIM1018ct

επιστροφή στην κορυφή