Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων δρομολογεί το ΒΕΘ

20170707 110057

Επίσκεψη Φούχτελ στο Επιμελητήριο

Κάλεσμα στον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ προκειμένου να εγκαινιάσει την Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων που δρομολογεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, απηύθυνε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Ο κ. Φούχτελ, που έδωσε κατά τις δηλώσεις του ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση των start ups επιχειρήσεων, βρέθηκε την Παρασκευή στο ΒΕΘ, στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Δήλωσε, μάλιστα την ικανοποίηση του στο εγχείρημα του ΒΕΘ χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες ιδιαίτερα εργατικούς, ευρηματικούς και παραγωγικούς.

«Στόχος μας είναι η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα να αποτελέσει έρεισμα ώστε νέοι άνθρωποι να βρουν το δρόμο τους μέσα από την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και να παραμείνουν στην Ελλάδα βοηθώντας την ελληνική οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ και α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην αναβάθμιση των σχέσεων και την ανάπτυξη της επικοινωνίας των επιχειρήσεων Ελλάδας - Γερμανίας, ενημέρωσε τον κ. Φούχτελ ότι η ΚΕΕΕ σχεδιάζει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιοτεχνών Μονάχου από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου του 2018 με τη συμμετοχή 20 ελληνικών βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ελληνικές βιοτεχνικές επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στην έκθεση του Μονάχου» τόνισε ο κ. Φούχτελ υπογραμμίζοντας πως «οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να βρουν το δρόμο τους για τις εκθέσεις της Γερμανίας. Για το λόγο αυτό πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ιδιαίτερη αναφορά στη μέχρι στιγμής πορεία της τράπεζας ProCedit στην Ελλάδα, έκανε ο Γερμανός υφυπουργός σημειώνοντας πως ήταν μία πολύ συνετή επιλογή της τράπεζας, η οποία δραστηριοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα σε ‘δύσκολες’ χώρες όπως είναι οι βαλκανικές και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια για την ελληνική κοινωνία ήρθε η ώρα να επενδυθούν κεφάλαια στη χώρα μας προκειμένου η οικονομία να γυρίσει σελίδα. Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή, όταν μάλιστα μέχρι σήμερα έχει επιφέρει, μόνο, ασφυξία στην κοινωνία. Θα πρέπει οι εταίροι να κατανοήσουν πως η κυβέρνηση χρειάζεται κάποια περιθώρια προκειμένου να δώσει ανάσες στους Έλληνες πολίτες» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται πως ο κ. Φούχτελ συνοδευόταν από 20μελη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, δημάρχων και μελών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σε Θεσσαλονίκη και Βερολίνο. Σκοπός της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι η μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας από τη Γερμανία στην Ελλάδα, πάντα μετά από τη διατύπωση σχετικών αιτημάτων από την ελληνική πλευρά.

επιστροφή στην κορυφή