ΡΟΗ 24/7:

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ

oasth ktirio

Επίθεση Σπίρτζη στη ΝΔ

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την αξιωματική Αντιπολίτευση για υποκρισία, παλαιοκομματισμό και ακραίο νεοφιλελευθερισμό. «Η περιουσία του ΟΑΣΘ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο από το 2010. Η "αποϊδιωτικοποίησή" του θα κοστίσει τόσα όσα χρωστά. Τα δήθεν διεκδικούμενά του, είναι αυτά που χρωστά στο ελληνικό δημόσιο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «ο ΟΑΣΘ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της παλαιοκομματικής νοοτροπίας της ΝΔ, που «συντηρεί για 60 χρόνια ένα παλαιοκομματικό κάστρο», ενώ υπογράμμισε ότι: «Αυτή η οικονομική όαση σπατάλης ξεχάστηκε, ακόμα και μέσα στην κρίση. Αυτοί οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές, όπως λένε, τον ξέχασαν. Το 2010 η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΟΑΣΘ θα μεταφερόταν στο δημόσιο. Η ΝΔ όμως επέκτεινε για πάντα τη σύμβαση, ένα χρόνο μετά την έκδοση του ευρωπαϊκού κανονισμού και εν πλήρη γνώσει ότι ήταν παράνομη, για αυτό και δεν την έστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση».
Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως "μνημείο αντιφάσεων", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα του αναγνωρίζει ότι η λειτουργία του ΟΑΣΘ είναι πολύ προβληματική και χρειάζεται εξορθολογισμό.

επιστροφή στην κορυφή