Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εγκαταλείπει τους σιτοπαραγωγούς στη μοίρα τους»

18516347 10213418274759280 626284818 n

Παρέμβαση της Φωτεινής Αραμπατζή

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών,  Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μία “χαμένη ευκαιρία” για τη χώρα μας να διεκδικήσει κοινοτική στήριξη για τους σιτοπαραγωγούς, που πλήττονται από το φαινόμενο της εκτεταμένης ξηρασίας.

Την ίδια ώρα, που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπήκε καν στον κόπο να παρευρεθεί στη σχετική χθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, οι αρμόδιοι Υπουργοί του Βελγίου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας – χώρες που υπέστησαν παρόμοιες με την Ελλάδα καταστροφές – διεκδίκησαν και πέτυχαν για τις χώρες τους.

Με φακέλους τεκμηρίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών και αναλυτική καταγραφή επιστημονικών και μετεωρολογικών δεδομένων, κατάφεραν να ανακουφίσουν τους πληγέντες από την ξηρασία παραγωγούς τους:

α) Με παρέκκλιση από ορισμένους όρους σχετικά με την πληρωμή του πρασινίσματος, εξασφάλισαν κονδύλια για εκτάσεις (ευρισκόμενες σε αγρανάπαυση να χρησιμοποιηθούν για βόσκηση) που βάσει των κανονισμών δεν θα επιδοτούνταν

β) Με δυνατότητα καταβολής προκαταβολών έως 70% για τις άμεσες ενισχύσεις και έως 85% για τις ενισχύσεις με αναπτυξιακό πρόσημο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 - 2020

Στον αντίποδα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ράθυμη, αδιάφορη και προκλητικά αμελής.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας από τον Οκτώβρη του 2016, για την κρίση στην αγορά σιτηρών

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, για ανάληψη πρωτοβουλιών από το 1ο Συμβούλιο Υπουργών στο Λουξεμβούργο

Παρά τις παραινέσεις του επικεφαλής της Κοινοβουλευτική Ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εγκαταλείπει τους σιτοπαραγωγούς της χώρας μας στη μοίρα τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Η “χαμένη ευκαιρία” της πρόσφατης στήριξης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης στις χώρες, που επλήγησαν από θεομηνίες, δεν τον παραδειγμάτισε, δυστυχώς.

Καλούμε τον βαριά εκτεθειμένο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου, έστω και τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, να διεκδικήσει ο,τιδήποτε μπορεί από την “έτοιμη” δουλειά, που πέτυχαν με επιχειρήματα, μελέτες και μεθοδευμένη προσπάθεια οι ομόλογοί του.

Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο Υπουργός, πως “ο ζητών ευρίσκει και ο αιτών λαμβάνει”».

ARAMPATZH BOYLH

επιστροφή στην κορυφή