Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αποκομιδή σκουπιδιών με "τρύπια" απορριμματοφόρα στο Δήμο Αριστοτέλη

143842

Σύμφωνα με καταγγελίες της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Με φθαρμένο απορριμματοφόρο που αφήνει υπολείμματα στο πέρασμά του, "η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη αυταπατάται ότι παρέχει την υπηρεσία Καθαριότητας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής", καταγγέλλει η παράταξη της Μείζονος Αντιοπολίτευσης "Όραμα Πολιτών". Όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση "εδώ και δεκαπέντε ημέρες, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κατσαβαβάκης επισημαίνει στη Δημοτική Αρχή πως το απορριμματοφόρο που στέλνει ο Δήμος στο Στρατώνι για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αφήνει υγρά υπολείμματα στο πέρασμά του που προκαλούν έντονη δυσοσμία και αντιμετωπίζει την πλήρη αδιαφορία της. Το απορριμματοφόρο, εδώ και δεκαπέντε ημέρες, δεν έχει επισκευασθεί ούτε αντικατασταθεί αλλά συνεχίζει κανονικά να εκτελεί δρομολόγια εις βάρος της υγείας και της αισθητικής των κατοίκων αλλά και εις βάρος του περιβάλλοντος".

"Ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου αντιμετωπίζεται με αδιαφορία και απραξία από τη Δημοτική Αρχή που δεν έχει καμία διάθεση να τον συντηρήσει παρά την υποχρέωσή της απέναντι στους δημότες, στους επισκέπτες αλλά και σε όσους μοχθούν για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής", αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

"Ακόμα και για ένα τόσο απλό ζήτημα που δεν είναι άλλο από τον τεχνικό έλεγχο και την επισκευή ενός προβληματικού απορριμματοφόρου, η Δημοτική Αρχή είναι απούσα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κώστας Κατσαβαβάκης δήλωσε σχετικά: «Εδώ και δεκαπέντε ημέρες επισημαίνω διαρκώς στη Δημοτική Αρχή ότι πρέπει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο φθαρμένο απορριμματοφόρο, το οποίο προκαλεί δυσοσμία και ρύπανση αντί να συμβάλλει στην καθαριότητα και στην καθαρότητα της περιοχής. Εδώ και δεκαπέντε ημέρες βρίσκομαι αντιμέτωπος με την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής που είτε δεν επιθυμεί , είτε δε μπορεί να λύσει ένα τόσο απλό πρόβλημα. Η Καθαριότητα αποτελεί νευραλγικό Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρέπει να υπηρετείται σωστά και με αρτιότητα καθώς αποτελεί υποχρέωση της δημοτικής Αρχής ως ανταποδοτικής υπηρεσίας. Οι δημότες καταβάλλουν τα τέλη καθαριότητας για την αποκομιδή του συνόλου των απορριμμάτων και όχι για να περιλούονται οι δρόμοι από τα υπολείμματα απορριμμάτων και μάλιστα σε υγρά μορφή. Αλίμονο αν στο 2017 μιλάμε ακόμη για σκουπιδιάρες που στάζουν δύσοσμα υγρά. Αυτή την ανάπτυξη θέλουμε; Τον τουρισμό αλλά και το επιχειρείν στον τόπο μας οφείλουμε να τα υπηρετήσουμε με ευαισθησία και υπευθυνότητα. Έννοιες που η Δημοτική Αρχή επιμένει να αγνοεί καθώς ποτέ δεν τη χαρακτήριζαν».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2