Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Για ρατσισμό καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας οι γιατροί της Χαλκιδικής

iatreio

Διαφωνούν με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής ύστερα από την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.). Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, οι πολίτες θα οδηγηθούν σε υποχρεωτική επιλογή οικογενειακού γιατρού ανεξάρτητα από την προτίμησή τους ενώ πολλοί αυτοαπασχολούμενοι γιατροί απειλούνται με επαγγελματικό αποκλεισμό.

Η ανακοίνωση

«Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Βουλή από την ηγεσία του υπουργείου υγείας είναι φανερό, ότι επιχειρείται πογκρόμ έναντι των αυτοαπασχολούμενων Ιατρών της Πρωτοβάθμιας και πως η διαβούλευση ήταν καθαρά προσχηματική.

Το κράτος θα εξαναγκάσει τους πολίτες να καταχωρηθούν σε Οικογενειακούς Ιατρούς που έχει επιλέξει αυτό γι' αυτούς. Κύριο κριτήριο ένταξης του Ιατρού στο δίκτυο αυτό είναι η μισθολογική εξάρτηση από το Δημόσιο.

Κατά τα λεγόμενα του Υπουργού είναι η βασική προϋπόθεση που ελαχιστοποιεί την κερδοσκοπία επί του ασθενούς, διασφαλίζει την ηθικότητα του Ιατρού και ως δημόσιος λειτουργός δεν προκαλεί τεχνητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας πράγμα που κάνουν οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί.

Έτσι λοιπόν ο πολίτης θα καταχωρηθεί σε ιατρούς χωρίς να είναι απαραίτητα της επιλογής του και εάν θέλει ιατρό έκτος συστήματος δεν θα δικαιολογείται από τον ΕΟΠΥΥ λόγω αμφίβολης επαγγελματικής ηθικής του ιατρού .

Εάν αυτά δεν είναι αυθαίρετες αυταρχικές και ρατσιστικές συμπεριφορές τότε τι είναι;

Με την υπεροψία του ισχυρού και μοναδικού εργοδότη θέτει τους κανόνες εκβιάζοντας τους ευάλωτα επαγγελματικά συνάδελφους με επαγγελματικό αποκλεισμό εαν μείνουν εκτός συστήματος Π.Φ.Υ..

Παράλληλα με τον περιορισμό των συμβάσεων ανατροφοδοτεί το πολιτικό ρουσφέτι που βιώσαμε με τις προσλήψεις στο ΙΚΑ την δεκαετία του 80 και του 90.

Εάν αυτό δεν είναι απροκάλυπτη και ανήθικη εκμετάλλευση εξουσίας τι είναι;

Για όσους συνάδελφους μείνουν εκτός συστήματος τι θα γίνει;

Από την ασφαλή θέση του δημοσίου ο Υπουργός αποφεύγει να απαντήσει ουσιαστικά το ερώτημα, κοιτά αλλού έχοντας ως προσωπικό και ηθικό άλλοθι την αύξηση των αναξιοπρεπών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ που θα μεταβάλλονται ανάλογα με τη ζήτηση, δηλαδή "Σήμερα αγαπητέ γιατρέ μου δεν σε χρειαζόμαστε αύριο βλέπουμε ...."

Δεν τον είδαμε όμως να είναι τόσο δραστικός για τον ιατρικό πληθωρισμό που αποτελεί την βασική αιτία αυτής της σύγκρουσης.

Έχουμε λοιπόν ένα κράτος που κινείται αδίστακτα, εκβιαστικά και εντελώς κυνικά επικαλούμενο το κοινό καλό και την ηθικότητα της Ιατρικής τσαλαπατώντας τους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς ως τους βασικούς κερδοσκόπους της υγείας.

Ενώ από την άλλη πλευρά διατηρεί με υποτέλεια τους νόμους περί απελευθέρωσης του Ιατρικού επαγγέλματος επιτρέποντας την εμπορευματοποίηση της υγείας από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η στάση αυτή φανερώνει ανεπάρκεια επαρκούς κατανόησης, έμπνευσης, υγιούς οράματος, που τελικά οδηγούν σε σκόπιμη αδιαφορία, υποκρισία, αυταρχισμό και ρατσισμό.

Έτσι λοιπόν ως Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, ενώ πιστεύουμε πως χρειάζεται πραγματικά η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για όλους τους παραπάνω λόγους θα είμαστε απέναντι στην εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου.

Ζητούμε όπως ήδη έχουμε προτείνει την ένταξη όλων των ιατρών στο σύστημα ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης με κοινούς κανόνες για όλους, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής Ιατρού και ενιαία παροχή υπηρεσιών είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2