ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας "Κάνουμε πράξη ένα όραμα πολλών ετών στον χώρο της Υγείας" (βίντεο)

DGTQpNWVwAEFCAM

Δημιουργία 239 μονάδων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), σε 65 αστικές περιοχές της χώρας. Η κάθε Τοπική Μονάδα Υγείας

«Η κυβέρνηση είναι υπερήφανη που φέρνει αυτό νομοσχέδιο, γιατί το κάνει πράξη σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, καθώς είναι πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει παλαιότερα σε συνθήκες ευμάρειας και ανάπτυξης, ωστόσο δεν έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία.
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός «το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «εμβληματική μεταρρύθμιση» και είπε πως αποτελεί αναγκαία θεσμική συμπλήρωση της μεταρρύθμισης που έγινε τη δεκαετία του '80 στον χώρο τη Υγείας.
Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εικόνα διάλυσης και "πάρτι" προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, σε βάρος των πολιτών.
«Κεντρικός άξονας της αντίληψης που διαπνέει την κυβέρνηση και σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η στήριξη και ανάδειξη του Δημόσιου χαρακτήρα, της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών, ακόμα και αυτών που δεν έχουν χρήματα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται με πείσμα ώστε η ευημερία των αριθμών να συνοδευτεί από την πραγματική ευημερία των ανθρώπων και πως «οι παρεμβάσεις μας στην Εργασία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, στην Υγεία, αποδεικνύουν την προσήλωση μας στην παραπάνω αρχή».
Απαντώντας σε κατηγορία του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι είναι ψέμα η δυνατότητα πρόσβασης στους ανασφάλιστους, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι σήμερα σβήνονται τα χρέη που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση σε όλους αυτούς που πήγαιναν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και δεν είχαν να πληρώσουν. «Θα σας πρότεινα να ζητήσετε μια συγγνώμη από 1,5 εκατ. πολίτες έχασαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ισότιμες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και ιδίως της υγείας, και τους χρεώνετε το λογαριασμό στην εφορία», του είπε.
«Φροντίδα μας και μέλημα μας ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για όλους τους πολίτες, καλύπτοντας μια διαχρονική έλλειψη στο οικοδόμημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», σημείωσε ακόμη ο Πρωθυπουργός.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι με τη μεταρρύθμιση η κυβέρνηση επιδιώκει προσέγγιση που «αναβαθμίζει την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, αντί να μένουμε μονάχα στην ενίσχυση του τελευταίου σταδίου, που αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος του ασθενή» και «αυτή είναι και η θεμελιώδης αρχή πίσω από τη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».
Υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο προχωρά η δημιουργία 239 μονάδων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), σε 65 αστικές περιοχές της χώρας. Η κάθε Τοπική Μονάδα Υγείας, θα στελεχωθεί από 10 έως 12 άτομα προσωπικού. Περιλαμβάνει τρεις βασικές ειδικότητες γιατρών - παιδιάτρους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς - οι οποίοι θα πλαισιώνονται από το απαραίτητο νοσηλευτικό και ερευνητικό προσωπικό, ώστε να παρέχουν μια ολοκληρωμένη φροντίδα στον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

επιστροφή στην κορυφή