Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διευκρινίσεις Eldorado Gold για την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος

ELLHNIKOS XRYSOS TAB

Ύστερα από τη συνάντηση της Ελληνικός Χρυσός με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη

Ανακοίνωση-απάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε η Eldorado Gold στο δελτίου Τύπου του υπουργείου, αναφέροντας ότι το δελτίο Τύπου δεν είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω διευκρίνιση όσον αφορά τις λεπτομέρειες της προβλεπόμενης διαιτησίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε Δελτίο Τύπου υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να εκκινήσει την διαδικασία της διαιτησίας έως το τέλος του μήνα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το έργο της Ολυμπιάδας ολοκληρώνονται ενώ οι αδειοδοτήσεις για το έργο των Σκουριών, παραμένουν σε εκκρεμότητα".

Ο Πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά: «Ενώ το δελτίο τύπου δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαιτησία στην οποία πρόκειται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο δηλώνει ότι η διαιτησία είναι η καλύτερη λύση για να τακτοποιηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα σε σχέση με τα έργα της εταιρείας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση περί διαιτησίας και οι άδειες που έχουμε αιτηθεί δεν έχουν εκδοθεί. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα μας στην Ελλάδα. Προς το παρόν, συνεχίζουμε την προπαρασκευαστική περίοδο για την έναρξη της παραγωγής στην Ολυμπιάδα και τα περιορισμένης έκτασης έργα ανάπτυξης στις Σκουριές».

Το Δελτίο Τύπου του υπουργείου

"Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Από τη συζήτηση που διεξήχθη προκύπτουν τα εξής:

1. Έχει ανατεθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η εκπροσώπηση του ελληνικού δημοσίου στη διαιτητική διαδικασία με την Ελληνικός Χρυσός. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου.

2. Ολοκληρώνονται οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το υπο-έργο της Ολυμπιάδας.

3. Παραμένουν σε εκκρεμότητα οι αδειοδοτήσεις για το υπο-έργο των Σκουριών.

Το ΥΠΕΝ εκτιμά ότι η προσφυγή στη διαιτησία με την Ελληνικός Χρυσός είναι η καλύτερη λύση για την επίλυση όλων των θεμάτων με την εταιρία".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2