Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Βολές κατά της Κυβέρνησης για τις Σκουριές

ergostasio emploutismou skouries

Από ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Η κυβέρνηση Τσίπρα διαψεύδει διαρκώς με τις πράξεις της ότι είναι δήθεν φιλική στις επενδύσεις, όπως εσχάτως δηλώνει. Στην πραγματικότητα είναι εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η κυβέρνηση συνεχίζει να υψώνει εμπόδια στην επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής στις Σκουριές, την οποία βάζει σε κίνδυνο με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση 1.200 εργαζομένων.

«Οι δουλειές και η ανάπτυξη γι' αυτούς δεν έχουν νόημα, μπροστά στις παρωχημένες ιδεοληψίες τους που κρατάνε την οικονομία αιχμάλωτη. Γι' αυτό είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση», συμπληρώνει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Έγκλημα χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια Γιάννης Μανιάτης, την άρνηση της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει την επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα εγκληματεί σε βάρος του μέλλοντος της χώρας και των πολιτών, βάζοντας συνεχή εμπόδια στην επένδυση αυτή. Δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν πράξη τις ιδεοληψίες και την εχθρότητά τους, σε βάρος των επενδύσεων της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η επένδυση στα μεταλλεία Χαλκιδικής αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στη χώρα και πρόκειται να ξεπεράσει το 1 δις. € ενώ ακόμα συνεισφέρει κάθε χρόνο 100 εκατ. € στην εθνική οικονομία, 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και περίπου 5.000 έμμεσες θέσεις.

«Το 2011 εμείς αδειοδοτήσαμε αυτή την επένδυση με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους. Επτά φορές το Συμβούλιο Επικρατείας έχει δικαιώσει την απόφαση μας» κατέληξε ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια.

επιστροφή στην κορυφή