ΡΟΗ 24/7:

Γ. Ορφανός «Αναγκαία η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία»

26-8-2014 110

- Συνάντηση Ορφανού- Σαββίδη στο ΥΜΑΘ

 

Η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας στον τομέα του τουρισμού, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον Σέρβο Υφυπουργό Εργασίας, Νέναντ Ιβανίσεβιτς.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Σερβία. «Πολλοί Σέρβοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές και ειδικότερα, τα παράλια της Χαλκιδικής, της Καβάλας και της Πιερίας.

Άρα, μας ενδιαφέρει η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και στο πλαίσιο αυτό, προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο», δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στο διμερές ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διατήρηση των στρατιωτικών κοιμητηρίων.

«Το ΥΜΑΘ θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύσταση του Μακεδονικού Μετώπου, επειδή συνεκτιμούμε την ιδιαίτερη αναφορά που έχει η φίλη Σερβία σε αυτά τα γεγονότα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιβανίσεβιτς αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε. και στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. «Οι Σέρβοι επισκέπτονται μαζικά την Ελλάδα επειδή αισθάνονται πολύ φιλικά», τόνισε ο κ. Ιβανίσεβιτς.

026

Συνάντηση Ορφανού- Σαββίδη στο ΥΜΑΘ

Το εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, οι επενδύσεις και ο ΠΑΟΚ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη. Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τους πιθανούς τρόπους εξαίρεσης των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο.

«Όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και ακολουθείται μια γενικότερη, ευρωπαϊκή πολιτική», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε την ανάγκη των επενδύσεων στην χώρα μας. «Μας ενδιαφέρει οι υγιείς επιχειρηματίες να επενδύουν στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Σαββίδης, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα σύνολο σχεδίων. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και εμείς από την πλευρά μας, θα φροντίζουμε να στηρίζουμε τέτοιες διαδικασίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας, καθώς είναι το κυρίαρχο στοιχείο αυτή την εποχή», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις του κ. Σαββίδη για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ στα αρμόδια Υπουργεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαββίδης χαρακτήρισε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, «φίλο του ΠΑΟΚ» και επισήμανε πως η μοναδική νομοθετική πρωτοβουλία που ωφέλησε το ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια, ήταν ο νόμος 3479/2006, γνωστός και ως νόμος Ορφανού. «Ενημέρωσα τον κ. Ορφανό για τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και ως κύριος μέτοχος, ζητάω τη στήριξη του», δήλωσε ο κ. Σαββίδης ενώ υπογράμμισε πως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έχουν καταβληθεί πάνω από 22 εκατ. ευρώ για παλαιά χρέη.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς ποιοτική αθλητική βάση, χωρίς αγωνιστικούς χώρους, χωρίς καλό γήπεδο, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης.

επιστροφή στην κορυφή