Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Στέλιος Δαλδογιάννης

STELIOS DALDOGIANNHS

Ο κολυμβητής του ΠΑΟΚ περιγράφει την εμπειρία του στη Βουδαπέστη

Στις προπονητικές επάλξεις επιστρέφει σε λίγες ημέρες ο Στέλιος Δαλδογιάννης. Ο 20χρονος κολυμβητής του ΠΑΟΚ, από τον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής μετά την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών σχεδιάζει τη νέα χρονιά ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα. Στη διοργάνωση της Βουδαπέστης η «απειρία», όπως ο ίδιος λέει τον άφησε μακριά από τον καλό του εαυτό. «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε διοργάνωση ανδρών και ενώ ψυχολογικά ήμουν καλά, αγχώθηκα και τελικά η απειρία μου με κράτησε πίσω», σχολιάζει ο ίδιος για τις εμφανίσεις του που τον οδήγησαν στην 37η και 38η θέση στα 5χλμ και 10χλμ ανοικτής θαλάσσης αντίστοιχα.

Στις 20 Αυγούστου, ο πρωταθλητής Ελλάδος επιστρέφει στη… βάση του στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας προετοιμασία μαζί με τον προπονητή του Τάσο Χατζηγεωργίου, με τον οποίο θα χαράξουν το πρόγραμμα της νέας σεζόν που θα έχει επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018. Βασικός του στόχος πάντως είναι να: «Γίνω πιο γρήγορος στα αγωνίσματα της πισίνας ώστε να είμαι πιο ανταγωνιστικός και στη θάλασσα. Η εμπειρία της Βουδαπέστης ελπίζω ότι θα με βοηθήσει στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις».

Η κολύμβηση είναι τρόπος ζωής για τον Δαλδογιάννη, ο οποίος ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα σε ηλικία τριών ετών. Τότε, διαγνώσθηκε με άσθμα και ο γιατρός εξήγησε στους γονείς του ότι η ενασχόληση του με την κολύμβηση θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του προβλήματος. Μέχρι το 2011 δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο. Τότε όμως ήταν που τον ανέλαβε ο Χατζηγεωργίου και όπως ο ίδιος λέει: «Από τελευταίο στην Ελλάδα με έκανε ανταγωνίσιμο και με έφερε σε ένα υψηλό επίπεδο. Μου έμαθε ότι πρέπει να έχω επιμονή και θέληση γιατί το άθλημα αυτό φέρνει περισσότερες στεναχώριες από χαρές. Οπλίστηκα λοιπόν με υπομονή ώστε να μπορώ να απολαμβάνω τις στιγμές της χαράς…». Η επιλογή της ανοικτής θάλασσας δεν ήρθε τυχαία, αφού όπως διευκρινίζει: «Λειτουργώ καλύτερα εκεί απ’ ότι στην πισίνα. Από μικρό παιδί στη Βουρβουρού, στη Χαλκιδική έμαθα να ζω στη θάλασσα. Εκεί νιώθω ότι είναι ο φυσικός μου χώρος. Έχω περισσότερη αντοχή απ’ ότι ταχύτητα γι’ αυτό και πρέπει φέτος να ρίξω πολύ δουλειά στην πισίνα».

με πληροφορίες από gazzetta.gr

επιστροφή στην κορυφή