Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Η παρουσία της ΝΔ στην προσεχή ΔΕΘ

mitsotakis deth xeri 708

Τι σχεδιάζει το κομματικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η φετινή ΔΕΘ αποτελεί για τη Ν.Δ. ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην πορεία όχι μόνο προς τη νίκη στις επόμενες εκλογές, αλλά και για την προετοιμασία της ώστε να αποτελέσει μια επιτυχημένη κυβέρνηση που θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ετσι, μετά τις 20 Αυγούστου που το σύνολο των γαλάζιων στελεχών θα έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, αναμένεται να εντατικοποιηθούν πλέον οι συσκέψεις με αντικείμενο την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μια επίσκεψη που δεν θα περιοριστεί στην καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, αλλά θα λάβει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και θα συνδυαστεί με ένα δεκαήμερο πρόγραμμα περιοδειών και τοπικών εκδηλώσεων της Ν.Δ. σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με συμμετοχή τομεαρχών, βουλευτών και μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για το κυβερνών κόμμα, που παραπέμπει στο γνωστό προεκλογικό «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά εφαρμόζονται μέχρι σήμερα οι πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές, επιδίωξη της ηγεσίας της Ν.Δ. είναι σε ό,τι την αφορά να εξακολουθήσει να συνδυάζεται η ΔΕΘ με την προβολή «ενός ρεαλιστικού και κοστολογημένου προγράμματος». Η Πειραιώς θα ενθαρρύνει τους πολίτες να συγκρίνουν για μία ακόμη φορά την παρουσία και τον πολιτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, προεξοφλώντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βγει συντριπτικά κερδισμένος από αυτή τη σύγκριση. Αυτό πιστεύουν ακράδαντα ότι συνέβη και πέρυσι, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στη ΔΕΘ για πρώτη φορά τον οδικό χάρτη μείωσης φόρων και αντίστοιχης περικοπής δημόσιων δαπανών, στο πλαίσιο της «συμφωνίας αλήθειας» που προτείνει η Ν.Δ. στην ελληνική κοινωνία ως βάση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πεποίθηση των γαλάζιων στελεχών είναι ότι ήδη από τότε άρεσε να δίδεται πειστική απάντηση στο ερώτημα «εάν μπορεί να υπάρξει, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, μια άλλη πολιτική πρόταση που να δίνει θετική προοπτική στην ελληνική κοινωνία». Και στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί φέτος, συνδυάζοντας το διαρκές αίτημα για πολιτική αλλαγή με την περαιτέρω ενίσχυση του θετικού μηνύματος για την κυβερνητική ετοιμότητα της Ν.Δ.

Κατά τη φετινή επίσκεψη στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση προτάσεων της Ν.Δ., επιμένοντας όμως -όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του- στη γραμμή της σύγκρουσης με τον λαϊκισμό και στην αποφυγή κάθε υποσχεσιολογίας. Σταθερή θέση, όπως τονίζουν, είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να δεσμεύεται για λίγα, τα οποία όμως είναι σε θέση να υλοποιήσει ως κυβέρνηση στο σύνολό τους.

Στην Πειραιώς μιλούν για «τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις», για παρουσίαση συνολικής πολιτικής που θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων και θα δίνει ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα και προαναγγέλλουν έναν προγραμματικό λόγο που θα συνδέεται με «το ρεαλισμό, την πραγματική ελπίδα, την αισιοδοξία, την ενότητα και την αλήθεια», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εάν η περσινή ΔΕΘ συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «αυριανού πρωθυπουργού της χώρας» -και αυτό αποτυπώθηκε μεταξύ άλλων και στο διαρκώς αυξανόμενο από τότε δημοσκοπικό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου έναντι του Αλέξη Τσίπρα- στόχος της φετινής παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει ακόμη περισσότερους πολίτες πως η Ν.Δ. δεν θα είναι απλά η επόμενη κυβέρνηση, αλλά «θα είναι μια πολύ καλή κυβέρνηση».

«Δεν μου αρκεί να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος έχει πια αποφασίσει να διώξει τη σημερινή καταστροφική κυβέρνηση. Πρέπει να πείσουμε ότι θα είμαστε μια πολύ καλή κυβέρνηση», τονίζει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συχνά υπενθυμίζει -και προς τα στελέχη του- πως «οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση». «Δεν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Θα τις κερδίσει η Ν.Δ.», είχε πει χαρακτηριστικά στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Σημαντικό τμήμα του προγράμματος της Ν.Δ. έχει ήδη παρουσιαστεί τμηματικά, αλλά η κατάρτισή του, που συνιστά μια δυναμική διαδικασία, θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, στη διάρκεια των οποίων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει και εξόρμηση σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο -όπως λένε στην Πειραιώς- να συζητήσει με τους πολίτες για το δικό της σχέδιο, αλλά και να ακούσει προτάσεις που θα μπορούσε και η ίδια να αξιοποιήσει. Κατάληξη αυτής της πορείας αναμένεται να αποτελέσει το Συνέδριο Θέσεων που προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου και αποτελεί, μετά τη ΔΕΘ, το δεύτερο μεγάλο σταθμό για τη Ν.Δ. τους επόμενους μήνες.

Το άνοιγμα της Ν.Δ. θα απευθυνθεί, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, σε όλους τους πολίτες, «χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις». «Μιλάμε με όλη την κοινωνία. Χωρίς εξαιρέσεις. Δεν περιχαρακωνόμαστε, δεν χαρίζουμε τίποτα στους ψευτοαριστερούς. Ούτε την κοινωνική ευαισθησία τους χαρίζουμε ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, προαναγγέλλοντας τη δράση «Λύσεις χωρίς Κόστος» που αναμένεται και αυτή να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα. Θα περιλαμβάνει οργανωμένες συζητήσεις με εκατοντάδες φορείς για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, με στόχο να βρεθούν λύσεις χωρίς κόστος.

με πληροφορίες από την έντυπη έκδοση του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής"

επιστροφή στην κορυφή