Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξεκινά η ανέγερση του νέου λυκείου Διαβατών

lykeio diavaton

Έργο σχολικής στέγης άνω των 3 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας «Σάκκος Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε. – Κ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Ε.» η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών, σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών (οδός Κιλκισίου).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.144.000 ευρώ (με ΦΠΑ), έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τον Οργανισμό Σχολικό Κτιρίων Α.Ε., η κατασκευή αποτελείται από δύο κτίρια, τα οποία περιλαμβάνουν τμηματικό υπόγειο, ισόγειο, α΄ και β΄ όροφο. Το πρώτο κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και τον κεντρικό χώρο εισόδου. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο με τις αποθήκες και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ισόγειο (διοίκηση, χώροι υγιεινής, βιβλιοθήκη), α’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια), β’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια). Η κατακόρυφη επικοινωνία γίνεται μέσω ανελκυστήρα και κλιμακοστασίου. Το νέο σχολείο προβλέφθηκε να έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και το συνολικό εμβαδόν είναι 2.192 τ.μ.

Σημειώνεται ότι στον τομέα της σχολικής στέγης ήδη ολοκληρώνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου και υπογράφεται η σύμβαση για τον παλαιό Παιδικό Σταθμό στη Σίνδο με την κοινοπραξία «Σάκκος Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε. – Κ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Ε.». Επίσης, ετοιμάζονται παρεμβάσεις και σε άλλα σχολεία, όπως το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών, ενώ ήδη δημοπρατήθηκε το έργο συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 850.000 ευρώ σε σχολεία όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων και προχωράμε στη διαδικασία δημοπράτησης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Λύκειο Διαβατών, ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα γιατί καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια δύσκολη διαδικασία που θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία των Διαβατών, και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, ένα νέο σχολείο. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στη σχολική στέγη, εμείς καταφέρνουμε να φτιάχνουμε σχολεία, με τη πολύτιμη βοήθεια των συναρμόδιων φορέων και τη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε μια περιοχή που επί δεκαετίες αδικείται από τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης και της εκάστοτε κυβέρνησης, εμείς προσφέρουμε κάτι θετικό. Μετά την παράδοση του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου, αναμένουμε από τον εργολάβο την παράδοση του 3ου Νηπιαγωγείου και του 2ου Δημοτικού στη Ν. Μαγνησία. Με την κατασκευή του Λυκείου Διαβατών θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο σχολικής στέγης στο συγκεκριμένο τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου. Θα συνεχίσουμε να παράγουμε πρωτόγνωρο έργο για τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας, σε πείσμα των καιρών και όσων επιδιώκουν τη στασιμότητα και ανησυχούν για τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθειά μας: στη σχολική στέγη, στην οδοποιία, στην αποκατάσταση της οικονομικής αξιοπιστίας του Δήμου προς τους τρίτους, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην καθαριότητα, στα τεχνικά έργα, στις κοινωνικές δομές, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό».

επιστροφή στην κορυφή