Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Λαϊκή συνέλευση στο Νεοχώρι συγκαλεί το Τοπικό Συμβούλιο

NEOXWRI XALKIDIKHS

"Χωρίς νερό και υποδομές το χωριό" καταγγέλλει ο συνδυασμός "Οραμα Πολιτών"

Δραματικό καλοκαίρι συνεχίζουν να περνούν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Νεοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, καθώς από τα μέσα Ιουλίου η περιοχή παρουσίασε έντονα προβλήματα λειψυδρίας, υποστηρίζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου "Όραμα Πολιτών".

"Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί επιτέλους με το πρόβλημα και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια, η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε απολύτως και εγκατέλειψε την περιοχή στην τύχη της. Για ακόμη μία φορά έδειξε την ανικανότητα και την αδιαφορία της, την άγνοια και την ανευθυνότητά της.

Δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα, δεν επιδιόρθωσε βλάβες, δεν φρόντισε να μη μείνει το Νεοχώρι από νερό στην καρδιά του καλοκαιριού. Σημαντικό επίσης πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετώπισε και ο οικισμός του Παλαιοχωρίου", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης του Χρήστου Πάχτα.

Με αφορμή την παρατεταμένη ταλαιπωρία των πολιτών από τη λειψυδρία το Τοπικό Συμβούλιο Νεοχωρίου οργανώνει λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.00 στην κεντρική πλατεία Νεοχωρίου.

Η Δημοτική Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρα Κατσαρού προχωρώντας σε γραπτή δήλωση τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μετά από τρία ακριβώς χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής στον δήμο Αριστοτέλη, βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά στην πολύ δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε, ως εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης Όραμα Πολιτών, την απραξία, την ανεπάρκεια αλλά και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη να λύσει επιτέλους το χρονίζον πρόβλημα του νερού στην Τοπική Κοινότητα του Νεοχωρίου.

Δυστυχώς η ιδεοληψία, η αδυναμία τους να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος και, κυρίως, η αδιαφορία τους, έχει φέρει όλους εμάς τους κατοίκους του χωριού σε απόγνωση.

Δεν είναι δυνατόν μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα με τέτοιες θερμοκρασίες οι άνθρωποι να ανοίγουν τις βρύσες τους και να μην τρέχει σταγόνα νερού, αλλά και όταν τρέχει αυτό να είναι χρώματος καφέ και να μυρίζει λάσπη. Τα δείγματα που έχουν κρατήσει οι κάτοικοι αλλά και τα καφέ φίλτρα στις βρύσες τους είναι αδιάσειστες αποδείξεις των όσων καταγγέλλουμε.

Εμείς, ως δημοτική αρχή μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, είχαμε φροντίσει να δρομολογήσουμε όλα εκείνα τα έργα που θα έλυναν το πρόβλημα διά παντός.

Δύο νέες γεωτρήσεις και μία νέα δεξαμενή, έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ήταν αυτά που δημοπρατήσαμε προκειμένου να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα ούτε στην επάρκεια αλλά ούτε και στην ποιότητα του νερού στο Νεοχώρι, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τις υπάρχουσες φυσικές πηγές του Αγίου Αθανασίου .

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η δεξαμενή δεν έχει ακόμα παραδοθεί από τον ανάδοχο του έργου και φυσικά δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Αλλά ούτε και η προσωρινή λύση που είχαμε προτείνει στην λαϊκή συνέλευση τον Αύγουστο του 2015, η οποία είχε συγκληθεί εξαιτίας αυτού του προβλήματος με το νερό και τότε, με την σύνδεση της φυσικής πηγής Τζιλινίκας στην δεξαμενή-αφού προηγουμένως αντικατασταθεί το δίκτυο των αμιαντοσωλήνων με πλαστικούς, κατάλληλους για την μεταφορά του νερού. Μία λύση με χαμηλό κόστος και άμεσο αποτέλεσμα, που ακόμα περιμένουμε ως κάτοικοι του Νεοχωρίου να δεήσει η δημοτική μας αρχή να την υλοποιήσει. Αυτή άλλωστε ήταν τότε η πρώτη υπόσχεση του εκτελούντος χρέη δημάρχου κου Ζουμπά.

Επειδή όμως, μαζί με το νερό, έχει εξαντληθεί και η υπομονή όλων μας απέναντι σε μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί να αποδείξει ότι σέβεται τους δημότες όλου του δήμου Αριστοτέλη αλλά αντίθετα μας θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αδυνατώντας να μας παράσχει το πρώτιστο αγαθό του νερού ως αυτονόητο δικαίωμα όλων, σε μια περιοχή μάλιστα ορεινή που δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ένα τέτοιας φύσης και μεγέθους πρόβλημα, όπως η έλλειψη του, θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση και σε κάθε αρμόδιο ότι οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και όχι μόνο πολιτικές.

Για τον λόγο αυτόν, καλούμε όλους του κατοίκους του Νεοχωρίου να συμμετάσχουν στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, που οργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο του Νεοχωρίου, την Τετάρτη 23 Αυγούστου και ώρα 8.00 μμ στην κεντρική πλατεία του χωριού, προκειμένου να ενημερωθούν και αποφασίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματά μας.

Με αφορμή όμως αυτήν την δήλωση, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανικανότητα αλλά και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος, εκ μέρους της δημοτικής αρχής για το χωριό μας και σε ένα άλλο έργο, το οποίο παραμένει ημιτελές και ανολοκλήρωτο εδώ και τρία χρόνια.

Αναφερόμαστε στην «Ανάπλαση του οικισμού» του Νεοχωρίου. Ένα έργο που στοχεύει να αναδείξει το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον του χωριού και είναι ενταγμένο στην προσπάθεια για την συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Εδώ και ένα χρόνο παραμένουν τα καινούργια φωτιστικά σώματα και κεντρικού οδικού δικτύου αλλά και της νέας παιδικής χαράς κλειστά, μη έχοντας συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ, ακυρώνοντας έτσι ουσιαστικά την προσπάθεια για την ανάδειξη του οικισμού του Νεοχωρίου.

Η δημοτική αρχή του δήμου Αριστοτέλη οφείλει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν χωριά διαφορετικών ταχυτήτων και πολίτες διαφορετικών κατηγοριών, ανάλογα με το τι ψήφισαν. Διότι, αυτή η στάση της δηλώνει εμπάθεια και ιδεοληψία εκ μέρους της.

Απαιτούμε, όπως και με το θέμα του νερού, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σκύψουν ειλικρινά πάνω στα ζητήματα που ταλανίζουν τα χωριά μας. Οι συμπολίτες έχουν επίγνωση των προβλημάτων, διαθέτουν κρίση αλλά γνωρίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, με τρόπο δημοκρατικό και με παρρησία».

neoxori

"Το παρατεταμένο πρόβλημα λειψυδρίας στο Παλαιοχώρι που ταλαιπώρησε κατοίκους και επισκέπτες, λύθηκε με πρωτοβουλία ενός δημότη ο οποίος αγανακτισμένος από την απραξία, την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής εκτέλεσε μόνος τις απαραίτητες εργασίες στη γεώτρηση του Παλαιοχωρίου, με δική του πρωτοβουλία. Γεγονός που ουδέποτε συνέβη προηγουμένως στα χρονικά μιας Δημοτικής Αρχής και αποδεικνύει πως η Δημοτική Αρχή είναι ανίκανη και αδιάφορη", επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την αδιαφορία και ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής επεσήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας Βασίλης Μοσχόπουλος: «Ζούμε ημέρες πρωτοφανούς ταλαιπωρίας από την ανίκανη και αδιάφορη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη που οδηγεί στο σημείο τους δημότες να την υποκαταστήσουν εκτελώντας οι ίδιοι εργασίες που εκείνη οφείλει να εκτελέσει. Ένας συνδημότης μας, με δική του πρωτοβουλία αποκατέστησε το πρόβλημα λειψυδρίας ενώ και την αποκατάσταση των βλαβών στην εσωτερική οδοποιία του Παλαιοχωρίου έχουν , δυστυχώς, αναλάβει πολλοί συνδημότες μας με δικά τους έξοδα και ίδια μέσα. Η Δημοτική Αρχή ωστόσο δεν αντιλαμβάνεται το όνειδος και τον κόλαφο που προκαλεί η στάση της και συνεχίζει να επιδεικνύει απραξία και ανικανότητα ακόμη και στο μείζον ζήτημα ολοκλήρωσης, επιτέλους, του έργου ανάπλασης του ιστορικού ιστού Παλαιοχωρίου. Τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δεν έχει συνδέσει ακόμη με το ηλεκτρικό ρεύμα τα καινούργια φωτιστικά στο έργο της ανάπλασης και κρατά στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα του Παλαιοχωρίου».

"Υπενθυμίζουμε ότι με δελτίο τύπου μας από τις 8 Ιουνίου 2017 είχαμε επισημάνει το πρόβλημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στους οικισμούς Νεοχωρίου και Παλαιοχωρίου.

Στο κείμενό μας αναφέραμε: «Σκοτεινές και επικίνδυνες για οδηγούς και πεζούς παραμένουν -αδικαιολόγητα πλέον- κεντρικές περιοχές του Παλαιοχωρίου και του Νεοχωρίου καθώς η σημερινή Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη συνεχίζει να επιδεικνύει αμέλεια, αδιαφορία και ανικανότητα για την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης των οικισμών. Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.316.830 € που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε πετύχει την ένταξη τους στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση τους.

Τα δύο έργα ανάπλασης Παλαιοχωρίου και Νεοχωρίου, εντάχθηκαν στα Προγράμματα της Ε.Ε το 2013 και η συμβατική υποχρέωση για την παράδοση τους οριζόταν για τις 20-01-2015. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τα έργα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί παρά τη διασφαλισμένη χρηματοδότησή τους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη αδιαφορώντας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και λόγω της γνωστής αφοριστικής συμπεριφοράς της απέναντι σε κάθε έργο της προηγούμενης διοίκησης, αδυνατεί να ολοκληρώσει τα έργα στον συμβατικό χρόνο υλοποίησης τους, καθιστώντας για μια ακόμη φορά ορατή την ανικανότητά της στη διαχείριση ενταγμένων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα έργων με διασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Δυστυχώς, παρά την προτροπή μας προς τη Δημοτική Αρχή να δείξει επιτέλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα, παραμένουμε ακόμη θεατές της ανίκανης και αδιάφορης συμπεριφοράς της. Έννοιες όπως υπευθυνότητα, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα της είναι άγνωστες. Και η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας συνεχίζεται", καταλήγει η ανακοίνωση του συνδυασμού "Όραμα Πολιτών".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2