ΡΟΗ 24/7:

Τζιτζικώστας: Στόχος να γίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρότυπο

orkwm per1

- Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου


Στον κατάμεστο από κόσμο αυλόγυρο της έδρας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων, όπως προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Μητροπολιτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.

orkwm per2

Ωστόσο, πολιτικό όρκο έδωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Οικολόγων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και η Νιόβη Παυλίδου.
Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Θ. Καράογλου και Στ. Καλαφάτης, οι Δήμαρχοι Γ. Μπουτάρης, Σ. Δανιηλίης, Λ. Κυρίζογλου και Χρ. Γκουντενούδης, Γ. Μίχος, ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

orkwm per3

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι ο όρκος έδωσε ο ίδιος και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σηματοδοτεί την ευθύνη του Σώματος, για διεκδικήσεις λύσεων που αφορούν όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Οφείλουμε να κάνουμε την υπέρβαση – είπε χαρακτηριστικά – αφήνοντας πίσω τους μικροκομματισμούς και να πάμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακόμη πιο μπροστά». Ακόμη επεσήμανε ότι ολοκληρώνονται τα βήματα για την Ευρώπη των Περιφερειών, με περισσότερο ευέλικτα προγράμματα που διεκδικούν απευθείας οι Περιφέρειες, τονίζοντας την ότι το επόμενο διάστημα η ΠΚΜ θα διεκδικήσει την αυτοτέλεια, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε «να κάνουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιφέρεια πρότυπο» και κατέληξε λέγοντας: «Μπροστά σ’ αυτές τις προκλήσεις πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις. Καλώ όλους τους Αντιπεριφερειάρχες, Συμβούλους και εργαζόμενους να δουλέψουμε μαζί τα επόμενα χρόνια και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Καλή και δημιουργική θητεία».

orkwm giorgos

HPIM3125

HPIM3123

orkwm peri kosmos

επιστροφή στην κορυφή