ΡΟΗ 24/7:

Την κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ενημέρωσε ο Γ. Ορφανός

dioikhthrio

Για το έργο και τις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ σε διάφορους τομείς ενημέρωσε τα μέλη της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός

 

Ειδικότερα, ο κ. Ορφανός τόνισε πως στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης, εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1,39 δισ. ευρώ και δημιουργήθηκαν 5.000 νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

«Ως ΥΜΑΘ, συμμετέχουμε σε τρία προγράμματα εδαφικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία και την Αλβανία ενώ προγραμματίζουμε και την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Life», τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα, θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση τμήματος έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ για τη δημιουργία του πρώτου θύλακα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).

Όσον αφορά τον περιβαλλοντικό τομέα, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου ενώ επισήμανε πως με ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, συστάθηκαν και λειτουργούν τα Κεντρικά Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και Επίλυσης Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ). «Έχουμε λύσει ένα πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρούσε την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά με τον τομέα του πολιτισμού, ο κ. Ορφανός δήλωσε πως το ΥΜΑΘ στήριξε οικονομικά τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και στη Ρεντίνα. «Ο πλούτος που έχει η Μακεδονία και η Θράκη δίνει και απαντήσεις σε κάποιους, οι οποίοι θέλουν να αισθάνονται απόγονοι, αλλά δεν είναι», σημείωσε.

Αναφερόμενος στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΜΑΘ, ο κ. Ορφανός τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, ύψους 12,6 εκατ. ευρώ από την ΕΥΑΘ Παγίων και 2 εκατ. ευρώ στο Κέντρο Διατήρησης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) και χαρακτήρισε τη ΔΕΘ-HΕLEXPO, «εργαλείο που έχει τεράστια περιθώρια να προχωρήσει και να γίνει αποδοτικότερη».

επιστροφή στην κορυφή