xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δύο αεροδιακομιδές από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη

DIzbsLXXgAAF6uz

-          Σωτήριο το πρόγραμμα μεταφοράς ασθενών με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

Δύο αεροδιακομιδές αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τη Χαλκιδική προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, που υλοποιεί το πρόγραμμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Όπως δήλωσε στο halkidikifocus.gr, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, μία 55χρονη Σλοβένα μεταφέρθηκε στον Πολύγυρο με κάταγμα στο δεξί ισχίο και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και έτσι γύρω στις 3.00 το μεσημέρι η 55χρονη μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

DIz MWEXYAEKCfA

Το δεύτερο περιστατικό ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς 51χρονος Σέρβος τουρίστας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου στο ξενοδοχείο που διέμενε στη Σάρτη. Όπως είπε η κ. Ματσικούδη, ο 55χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου υπέστη ανακοπή. Ωστόσο με τον απινιδωτή που διαθέτει το Κ.Υ. γιατροί και νοσηλευτές τον επανέφεραν, σταθεροποίησαν την κατάστασή του και λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 20:43
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2