Βραδιά μνήμης με τον Πέτρο Γαϊτάνο στη Νέα Τρίγλια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
- Γράφτηκε από
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- Εκτύπωση
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χρυσοστόμεια»
Συγκινητικές στιγμές βίωσαν όσοι παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής, στο αμφιθέατρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, την εκδήλωση τιμής και μνήμης στον μεγάλο Άγιο της Ρωμιοσύνης, τον Χρυσόστομο Σμύρνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1867 στην Τρίγλια της Μικράς Ασίας και βρήκε τραγικό θάνατο στη Σμύρνη τον Αύγουστο του 1922.
Τη διοργάνωση που είχε ως κεντρικό τίτλο "Μνήμες Μικράς Ασίας" ανέλαβε ο Ιερός Ναός Παναγίας Παντοβασιλίσσης. Ο αγαπημένος ερμηνευτής της παράδοσης Πέτρος Γαΐτάνος ταξίδεψε το κοινό στο χρόνο με τραγούδια των Αλησμόνητων Πατρίδων.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Νωρίτερα, μέσα από παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο με σημαντικές αναφορές στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχτηκε το πολύπλευρο έργο της τοπικής ενορίας με πρωτοστάτη τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Χρυσόστομο, ο οποίος έχει διακριθεί για το φιλανθρωπικό του έργο καθώς και για τις άοκνες προσπάθειές του να κρατήσει κοντά στην εκκλησία το ποίμνιό του και ιδιαίτερα τους νέους της περιοχής.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τρίγλιας Γιάννης Καραπανταζής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Προποντίδας Ανδρέας Λέλεκας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μανώλης Μπέης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τσούφης και οι πρώην Δήμαρχοι Τρίγλιας Ιωακείμ Μήτσου και Κώστας Σγουρής.