ΡΟΗ 24/7:

Στ. Βαλιάνος: Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

valianos kosmos

Δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της, ασκεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Στέλιος Βαλιάνος, τονίζοντας ότι με την επικοινωνιακή της διαχείριση έναντι των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων αυξάνεται η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαλιάνου

«Ο τρόπος που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση να πολιτεύεται, στην Ελλάδα των τεσσάρων μνημονίων και της οκταετούς κρίσης, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το έλλειμμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα.
Επικοινωνιακή διαχείριση έναντι ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, μαεστρική αντιστροφή της πραγματικότητας αντί για ανάληψη της ιστορικής ευθύνης για μεγάλες αλλαγές, παροχολογία αντί για βέλτιστη διαχείριση των αιματηρών πλεονασμάτων κρατούν καθηλωμένη την κοινωνία σε ένα τρόπο σκέψης παλαιοκομματικής κοπής.
Η πίστη στην πολιτική πράξη θα αποκατασταθεί σταδιακά με μακρόπνοες επιλογές (ενίοτε αντιδημοφιλείς) που ακουμπάνε τα πραγματικά προβλήματα ευρύτερων συνόλων και αυτό είναι ευθύνη και της νέας γενιάς πολιτικών.
Η λύση στο ζήτημα της αναξιοπιστίας μπορεί να προκύψει και πάλι από την ίδια την πολιτική, γιατί αυτή διαθέτει τα όπλα να το επιτύχει. Αρκεί το πολιτικό προσωπικό να συναντηθεί με την ιστορικότητα των στιγμών. Από το τι θα αποφασίσουμε τώρα θα εξαρτηθεί ποιο μέλλον θα μπορούμε να διεκδικήσουμε.
Απαιτείται όμως η συμμετοχή των πολιτών. Χρειαζόμαστε μια "συμφωνία αλήθειας", με νέο ήθος στην πολιτική , μακριά από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία».

επιστροφή στην κορυφή