xomatourgika-banavas
ΡΟΗ 24/7:

Με 5 Αστέρια το Νέο Ford Fiesta Κύριο

Το Fiesta – το πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό αυτοκίνητο της Ευρωπαϊκής αγοράς – διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς. Ανάμεσά τους είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection της Ford, που για πρώτη φορά μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων στο σκοτάδι.

Το Euro NCAP έδωσε υψηλή βαθμολογία στο Fiesta για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών (87%) όσο και των παιδιών (84%). Το Fiesta βαθμολογήθηκε με άριστα σε δοκιμές που προσομοιώνουν πλευρική σύγκρουση οχήματος με όχημα, ενώ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε ομοίως στις εμπρόσθιες συγκρούσεις και στις πλευρικές σε κολώνα – προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο προστασίας για όλους τους επιβαίνοντας και ικανοποιητική ασφάλεια σε οπίσθιες συγκρούσεις.

Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Adjustable Speed Limiter και Lane Keeping Aid υπογραμμίστηκαν και σχολιάστηκαν θετικά από το Euro NCAP. Το ίδιο και οι προ-εντατήρες και περιοριστές φορτίου – που προσφέρονται για πρώτη φορά και για τους πίσω επιβάτες. Τέλος εκθειάστηκε και η κάλυψη αερόσακων των εμπρός καθισμάτων για το κεφάλι, το θώρακα και την περιοχή της λεκάνης.

«Τα τελευταία πρότυπα ασφάλειας του Euro NCAP είναι αυστηρότερα από ποτέ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Το Fiesta μπορεί τώρα να βοηθά τους οδηγούς που παρεκκλίνουν τυχαία να επιστρέφουν στη λωρίδα τους, και να παρακολουθούν το δρόμο μπροστά, σε απόσταση όση το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου – βοηθώντας τους να ανιχνεύουν και να αποφεύγουν εμπόδια για ασφαλέστερα ταξίδια.»

Το αμάξωμα του νέου Fiesta αποτελείται από 36% περισσότερο ατσάλι βορίου για μεγαλύτερη αντοχή σε κομβικές περιοχές, όπως το πάνω τμήμα των νέων κολόνων Β. Η νέα σχεδίαση Τ μεταφέρει πιο αποτελεσματικά την ενέργεια από μία πλευρική σύγκρουση στην οροφή.

Ανασχεδιασμένες δοκοί στις πόρτες προστατεύουν επιπλέον τους επιβάτες σε μία πλευρική σύγκρουση, ενώ οι πόρτες τόσο στα 3θυρα όσο και στα 5θυρα μοντέλα περιλαμβάνουν τώρα και αισθητήρες πίεσης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα. Για τον οδηγό, ένας μηχανικά ενεργοποιούμενος μηχανισμός εμποδίζει την ολίσθηση της ζώνης ασφαλείας σε ένα ατύχημα.

Το νέο Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford στην Ευρώπη που σχεδιάζεται με τη βοήθεια εικονικών δοκιμών πρόσκρουσης σε υπολογιστή, με τη χρήση προηγμένης νέας τεχνολογίας Ανάλυσης Πεπερασμένων Στοιχείων (Finite Element Analysis). Η τεχνολογία αυτή προβλέπει με ακρίβεια με ποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, από αερόσακους μέχρι δομή αμαξώματος, θα αντιδράσουν στις πραγματικές δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μία σύγκρουση, ώστε να προστατεύσουν τους επιβάτες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά σε περίπτωση ατυχήματος.

Άλλες προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού – με τη συμβολή δύο καμερών, τριών ραντάρ και 12 αισθητήρων υπερήχων, που σε συνεργασία παρακολουθούν μία περιοχή 360 μοιρών γύρω από το όχημα και ‘σαρώνουν’ το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 m – περιλαμβάνουν Active Park Assist with Perpendicular Parking, Adaptive Cruise Control, Auto High Beam, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Distance Indication, Driver Alert, Forward Collision Warning, Lane Keeping Alert και Traffic Sign Recognition.

Η Ford προσφέρει 11 μοντέλα 5 αστέρων Euro NCAP: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, και Transit & Tourneo Custom.

Το νέο Fiesta πωλείται τώρα σε όλη την Ευρώπη με μία ολοκληρωμένη γκάμα που περιλαμβάνει το στιλάτο Fiesta Titanium, το εμπνευσμένο από τη Ford Performance Fiesta ST-Line, το πολυτελές Fiesta Vignale, και το Fiesta Trend.

Το Fiesta Active crossover – το πρώτο μιας νέας οικογένειας οχημάτων Active που θα λανσαριστούν σε όλη τη γκάμα Ford τα επόμενα χρόνια – και το νέο Fiesta ST 200 ίππων θα κυκλοφορήσουν επίσης του χρόνου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 16:47
επιστροφή στην κορυφή