xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αλλαγές στο σύστημα επισκέψεων στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

eopyy pinakida

Πλαφόν στις ημερήσιες και εβδομαδιαίες επισκέψεις

Νέα δεδομένα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου για όσους πολίτες πραγματοποιούν επισκέψεις σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον Οργανισμό.
Συγκεκριμένα καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι 20 επισκέψεις. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής. Ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), ορίζονται τα 15 λεπτά της ώρας.
Επίσης, καθορίζεται ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι 100 επισκέψεις.
Οι ασφαλισμένοι από την πλευρά τους πρέπει κατά την επικοινωνία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και Τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα.
Πάντως, η Ένωση των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Οργανισμού, ζητώντας την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου. Επίσης, την αντίθεσή του στο νέο σύστημα επισκέψεων είχε εκφράσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

 

onmed

επιστροφή στην κορυφή