ΡΟΗ 24/7:

Βολές Χ. Πάχτα κατά Κ. Ιγγλέζη

XRHSTOS PAXTAS 2

Μετά την αθώωση των 21 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

Επίθεση προς τη Βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Πολιτών» της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, με αφορμή της δηλώσεις της κ. Ιγγλέζη, μετά την αθώωση των 21 κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες για τα επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Ιερισσού το 2012 (δείτε αναλυτικά τη δήλωση της κ. Ιγγλέζη εδώ). Παράλληλα περιγράφει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ιερισσό.

«Πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αικατερίνης Ιγγλέζη σχετικά με το δικαστήριο της 21.9.2017, το οποίο αφορούσε στα θλιβερώς γνωστά στο πανελλήνιο γεγονότα της 30ης. 3.2012 στο δημαρχείο Ιερισσού, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή είχαμε την ιδιαίτερη πολιτική, ηθική και νομική υποχρέωση να αναφέρουμε στη Δικαιοσύνη τις ενέργειες και συμπεριφορές που υπέπεσαν στην άμεση αντίληψή μας, στράφηκαν κατά της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, της σωματικής ακεραιότητας των συνδημοτών μας και των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Ως δημοτική αρχή πράξαμε το αυτονόητο. Καταδικάσαμε τα γεγονότα γιατί στιγματίζουν τον τόπο μας, καλλιεργούν την τρομοκρατία και την ανασφάλεια στους συμπολίτες μας. Οδηγούν με βεβαιότητα στο δρόμο της διχόνοιας, του διχασμού και του μαρασμού της τοπικής κοινωνίας, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο.
Ακραίες πράξεις και συμπεριφορές απέναντι στα θεσμικά όργανα και σε συμπολίτες μας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής, που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. Ταυτόχρονα ζητήσαμε την προστασία της λειτουργίας του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, αλλά κυρίως την προστασία των συμπολιτών μας που βλέπουν να καταστρέφεται η περιουσία τους και να απειλούνται καθημερινά η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα επειδή εργάζονται στη μεταλλευτική επιχείρηση της περιοχής, ζητώντας από εμάς επιτακτικά να παρέμβουμε προστατεύοντας την ανωνυμία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Πάχτας.

«Η εφιαλτική καταγραφή της άλογης, άσκοπης, αδίστακτης βίας, αυτής που βιώσαμε κατά τον πλέον σκληρό τρόπο τη νύχτα της 30ης Μαρτίου 2012, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας τρόμου και λιγότερο σελίδα πραγματικής ιστορίας ενός υποτιθέμενου σύγχρονου, δημοκρατικού κράτους. Όμως ήταν απολύτως ακριβής. Να θυμίσουμε τα γεγονότα εκείνης της εφιαλτικής νύχτας. Να θυμίσουμε τις εξυβρίσεις, τις πρωτοφανείς απειλές, τα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν κατά των μελών του δημοτικού συμβουλίου σε ώρα συνεδρίασής του. Τους κουκουλοφόρους με ρόπαλα, ασπίδες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ. Τους συνεχείς πυροβολισμούς από κυνηγετικά όπλα. Τα καπνογόνα, τους αναμμένους πυρσούς και τις κροτίδες που ρίχτηκαν εντός του κτηρίου από παράθυρα που έσπαγαν. Τη συνεχή ρίψη αντικειμένων με στόχο το δημοτικό μέγαρο και τους εγκλωβισμένους σε αυτό. Τους αιμόφυρτους αστυνομικούς που αναζητούσαν καταφύγιο εντός του χώρου του δημαρχείου. Τον αστυνομικό που μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο και του έγιναν είκοσι ένα (21) ράμματα. Το δημότη που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και υποχρεώθηκε δια ρητών απειλών να ανακαλέσει τη μήνυση του. Τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στο δημαρχείο αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Τον εγκλωβισμό των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Την απόπειρα εισβολής στο δημαρχείο. Την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικές ενισχύσεις από τον Πολύγυρο. Την καταστροφή με εμπρησμό δημοτικών οχημάτων και οχημάτων δημοτικών συμβούλων. Την ολοκληρωτική καταστροφή με εμπρησμό του αυτοκινήτου του τότε δημάρχου. Τις απόπειρες εμπρησμού με χρήση βενζίνης. Τη δραματική επέμβαση ειδικών δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής το στρατηγό τους και την εξίσου δραματική μεταφορά των εγκλωβισμένων δημοτικών συμβούλων με ισχυρή συνοδεία στο Κ.Υ. Παλαιοχωρίου στις 3.30 τα ξημερώματα», προσθέτει.

Όσον αφορά την απόφαση του Δικαστηρίου υποστηρίζει ότι: «Τα γεγονότα έγιναν την 30.3.2012. H επίδοση των κλήσεων έγινε εκπρόθεσμα την 3.5.2017, αντί να γίνει εμπρόθεσμα μέχρι την 30.3.2017. Έτσι, λόγω της παρόδου πέντε ετών από την τέλεση των αποδιδόμενων πράξεων, το σύνολο των πλημμελημάτων, και το σύνολο των κακουργημάτων, που στο μεταξύ με νομοθετική ρύθμιση είχαν μετατραπεί σε πλημμελήματα, παραγράφηκαν. Αποτέλεσμα, καμία από αυτές τις πράξεις δεν ήταν δυνατό να εξεταστούν από το Δικαστήριο και δεν εξετάστηκαν» .

Για την κ. Ιγγλέζη αναφέρει: «Μετά από όλα αυτά αντί η κυρία εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου να συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή του δήμου μας, ιδιαίτερα μετά από αυτή την απόφαση της δικαιοσύνης, προσπαθεί έντεχνα να ρίξει και πάλι λάδι στη φωτιά. Να δώσει τα διαπιστευτήρια της στο «κίνημα».
Είναι δυστυχώς γι’ αυτή ο μόνος τρόπος να κάνει αισθητή την παρουσία της και πάλι γιατί η αδράνεια και η ανυπαρξία της για κυβερνητική βουλευτή, είναι πρωτοφανής όχι μόνο στην περιοχή του δήμου μας αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.
Αντί να πάρει αποστάσεις από αλόγιστες πράξεις βιαιότητας και ακραίων συμπεριφορών, επιχειρεί να δικαιολογήσει τις πράξεις χαϊδεύοντας αυτιά κατά τρόπο αναχρονιστικό και επιζήμιο για τον τόπο. Οφείλει να κατανοήσει, ότι ο διάλογος για τις τοπικές αντιθέσεις δεν μπορεί να αντικαθίσταται από βιαιοπραγίες και βανδαλισμούς, γιατί τότε η δημοκρατία καταργείται και στη θέση της μπαίνουν οι ολέθριες δυνάμεις της αυθαιρεσίας, του περιθωρίου και των ακραίων πράξεων.
Αν η κ. Ιγγλέζη ισχυρίζεται σκευωρία, αν γνώριζε κάτι τέτοιο και δεν απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, είναι ηθικά και νομικά εκτεθειμένη. Όφειλε ήδη από τότε, εδώ και πεντέμισι χρόνια, να έχει απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.
Αν η ίδια πιστεύει πραγματικά έστω και μια λέξη από αυτά που γράφει στην ανακοίνωσή της, είναι υποχρεωμένη να απευθυνθεί έστω και τώρα, αυτή η ίδια προσωπικά, στη δικαιοσύνη. Αν δεν το κάνει συνεχίζει να εκτίθεται. Ηθικά, πολιτικά και νομικά. Παραμένει εκτεθειμένη απέναντι στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας».

 

επιστροφή στην κορυφή