Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Οι δημοσιογράφοι του halkidikifocus.gr συμμετέχουν στη νέα 24ωρη απεργία

22017083 355240358265699 1479174896 o

Αγωνία για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου, οι δημοσιογράφοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι ζητούν λύση εδώ και τώρα για τον ασφαλιστικό τους φορέα (ΕΔΟΕΑΠ).

Οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ και οι εργοδότες να καταλάβουν ότι «το τζάμπα τελείωσε».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ απεργούν ζητώντας τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ, σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 06:00 της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων καλούν τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρει τα εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 3 Οκτωβρίου (από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης) και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διασφαλίσει αμέσως η κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου".

Η δημοσιογραφική ομάδα του halkidikifocus.gr συμμετέχει στην απεργία.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2