Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με Μπουτάρη και Τζιτζικώστα συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

DLcxT9 WsAA7Ph5

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης το πρώην ορφανοτροφείο "Μ. Αλέξανδρος" - Συμφωνούν Πρωθυπουργός και Περιφερειάρχης να μην κλείσει το Αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην πόλη ενόψει της ομιλίας του στο 2ο Thessaloniki Summit.
Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπουτάρη συζητήθηκε η παραχώρηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», στην περιοχή της Τούμπας, για τη δημιουργία πάρκου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους με ειδική μέριμνα για ΑμεΑ. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι μέσα στο 2017 θα συγκροτηθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, θέμα για το οποίο ενημέρωσε και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο συναντήθηκε στη συνέχεια.

DLdJCMhWsAAJ2k9

Επίσης ο Πρωθυπουργός και ο Περιφερειάρχης συζήτησαν την ένταξη της ανασκαφής στην Αμφίπολη στο ΕΣΠΑ και την ενίσχυση της Περιφέρειας με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, ενώ συζήτησαν και για το θέμα του Αεροδρομίου "Μακεδονία", με τον κ. Τζιτζικώστα να ζητάει από τον Πρωθυπουργό να παρθούν γρήγορα αποφάσεις και σε καμία περίπτωση να μην μειωθεί κατά 70% η δυνατότητα εξυπηρέτησης του αεροδρομίου, θέση με την οποία συμφώνησε ο κ. Τσίπρας.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020