Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενιαίο κόστος των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, μέσα και έξω από τα λεωφορεία

oasth tickets

Υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ

Ενιαίο θα είναι πλέον το κόστος του εισιτηρίου για τους επιβάτες του ΟΑΣΘ, είτε το προμηθεύονται από τα περίπτερα είτε από τα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης μέσα στα λεωφορεία, καθώς υπογράφηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.
Μέχρι σήμερα οι επιβάτες πλήρωναν προσαυξημένο εισιτήριο στην περίπτωση που προμηθεύονταν το εισιτήριο τους, εντός του λεωφορείου. Μάλιστα, το ακυρωτικό μηχάνημα δεν έδινε ρέστα. Μία διάταξη, η οποία με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής απόφασης καταργείται και εγκαθιδρύεται η έκδοση ενιαίου εισιτηρίου από τα εκδοτικά μηχανήματα των λεωφορείων.
Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, ο ΟΑΣΘ υποχρεούται να διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο των 0,50 ευρώ, 1 ευρώ, και 2 ευρώ από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων, σε επιβάτες που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφοδιασμένοι με προτυπωμένο εισιτήριο αυτής της αξίας.
Όσον αφορά τις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου, με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αυτές προσδιορίζονται ως εξής:
- Οι φοιτητές της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας.
- Μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άνω των 18 ετών, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου του σχολικού έτους. Τα μαθητικά δελτία ισχύουν έως και την 31 Οκτωβρίου του εκάστοτε έτους.
- Σπουδαστές Δημόσιων Ι.Ε.Κ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).
- Φοιτητές – Σπουδαστές Δημοσίων Σχολών αρμοδιότητας Υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη ειδικού εισιτηρίου (πάσο).
- Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.
- Νέοι ηλικίας από 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής αστυνομικής ταυτότητας.
- Οι Πολύτεκνοι, με την επίδειξη του ισχύοντος βιβλιαρίου πολυτεκνίας.
- Οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, εκτός των προφανών περιπτώσεων προσδιορισμού της ηλικίας, με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, προσδιορισμού της ηλικίας και της ταυτοπροσωπίας.
- Τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη της χορηγούμενης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών κάρτας ΑμεΑ, από την οποία προκύπτει η ταυτοπροσωπία του δικαιούχου ΑμεΑ και το ποσοστό αναπηρίας του

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 12:17

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020