ΡΟΗ 24/7:

Αρνείται να συμμετάσχει στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής η Κ. Ιγγλέζη

IGGLEZH BOYLH N

Λόγω της "Ελληνικός Χρυσός" - Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΑΝΕΤΧΑ

Την έντονη διαμαρτυρία της προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) εκφράζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, για το γεγονός ότι στο "1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής" που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου στα Νέα Μουδανιά, συμμετέχει ως χορηγός η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" ενώ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος βρίσκεται ανάμεσα στους εισηγητές.

Η κυβερνητική βουλευτής του νομού με επιστολή της προς τη διοίκηση της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε., θέτει μία σειρά από ερωτήματα και γνωστοποιεί ότι δεν θα παραστεί στο συνέδριο.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι,

Η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. αποτελεί ένα μέσο για τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής πορείας του Νομού μας αλλά και για την προώθηση της τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης και της απασχόλησης στον τόπο μας. Η μακρόχρονη εμπειρία της είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια.

Η διοργάνωση του «1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής» θα μπορούσε να είναι ένα λαμπρό πεδίο ανταλλαγής απόψεων και διαμόρφωσης στρατηγικής για το μέλλον της περιοχής μας. Με έκπληξη όμως πληροφορήθηκα ότι στο Συνέδριο συμμετέχει ως «πλατινένιος χορηγός» η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και μάλιστα ότι ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές του Συνεδρίου.

Με αυτό το δεδομένο, διερωτάται κανείς ποιο είναι το αναπτυξιακό μέλλον που οραματίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ για την Χαλκιδική; Θεωρείται η μετατροπή της σε βαριά βιομηχανική ζώνη «αναπτυξιακή στρατηγική»; Πρέπει να σχεδιάζουμε με ορίζοντα πενταετίας ή δεκαετίας για το μέλλον του τόπου μας, ή πρέπει επιτέλους να λάβουμε υπόψη τις επόμενες γενιές και να σχεδιάζουμε με βάση τις αρχές της αειφορίας!

Σαν βουλευτής εκλεγμένη να προωθώ και να υπερασπίζομαι την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου εκφράζω, την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μου με την συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης. Ως εκ τούτου αρνούμαι να συμμετάσχω σε Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνεται με την χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, μιας εταιρίας που επιβουλεύεται και υπονομεύει την ανάπτυξη της Χαλκιδικής.


Κατερίνα Ιγγλέζη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος

επιστροφή στην κορυφή