ΡΟΗ 24/7:

Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής από το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

SYRIZA

Λόγω της "Ελληνικός Χρυσός"

Δεν θα συμμετέχει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου στα Ν. Μουδανιά, καθώς συμμετέχει ως χορηγός η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός". Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας της Βουλευτού Χαλκιδικής του κυβερνώντος κόμματος, Κατερίνας Ιγγλέζη προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) και την άρνηση συμμετοχής της (δείτε περισσότερα εδώ), η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με ανακοίνωσή της δεν αποδέχεται τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η συνειδητή επιλογή της διοίκησης της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ να "συστρατευθεί" με την "Ελληνικός Χρυσός" στην διενέργεια του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής είναι - το λιγότερο - προκλητική κυρίως προς τους δεκάδες πραγματικά αναπτυξιακούς φορείς της Χαλκιδικής, που κατ΄επανάληψη έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην καταστροφική εξόρυξη στη Β.Α. Χαλκιδική.
Η επιλογή αυτή βρίσκεται απόλυτα απέναντι από τα συμφέροντα του τουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των επαγγελματιών, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της υγείας των Χαλκιδικιωτών.
Απέναντι σε όλους αυτούς, ποια ανάπτυξη ευαγγελίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ όταν συνεργάζεται με την "Ελληνικός Χρυσός";
Μετά από αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής δεν αποδέχεται την συμμετοχή της σε ένα συνέδριο όπου επιχειρείται το ξέπλυμα και η νομιμοποίηση μιας εταιρίας που μόνο ανάπτυξη δεν θα φέρει".

επιστροφή στην κορυφή