xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απαλλαγή 17 κατηγορουμένων για τα επεισόδια στην Ιερισσό το 2013

dikasthria polugyrou skouries

- Αναβολή της δίκης για 5 άτομα

Απαλλάχθηκαν από το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι 17 κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν την Τσικνοπέμπτη του 2013 στην Ιερισσό, μεταξύ κατοίκων της περιοχής που αντιδρούσαν στην εξόρυξη χρυσού, και αστυνομικών δυνάμεων.
Το Δικαστήριο έπαυσε την εις βάρος τους δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών για το οποίο κατηγορούνταν.
Ωστόσο για 5 κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για - κατά περίπτωση - αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης, η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου 2018, καθώς δεν εμφανίστηκαν 2 μάρτυρες κατηγορίας.
Να σημειώσουμε ότι αρκετοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια Πολυγύρου για να στηρίξουν τους κατηγορούμενους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ) στον Πολύγυρο, όπου διαμαρτυρήθηκαν γιατί η εταιρεία η "Ελληνικός Χρυσός είναι χορηγός του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής (το οποίο διοργανώνει η ΑΝΕΤΧΑ).

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2