Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εγκλωβίζει την ΕΛ.ΑΣ."

AYGENAKHS MAKR

Πυρά Αυγενάκη για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε θέματα Δημόσιας Τάξης

«Η βία από όπου και αν προέρχεται πρέπει να καταδικαστεί και να παταχθεί. Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να εφαρμοστεί, οριζόντια για όλους χωρίς αστερίσκους και χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97.8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής (Π.Ε.) της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Καλούμενος να σχολιάσει το περιστατικό του ξυλοδαρμού φοιτητή ΑμΕΑ από αναρχικούς εντός του ΟΠΑ, ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε: «Η βία και οι μορφές της έχουν εξελιχθεί στη χώρα και αυτό διότι δεν υπάρχει μόνο η ελληνική κουλτούρα της βίας, αλλά έχει εμπλουτιστεί και με κουλτούρες άλλων χωρών (…). Έχουμε, δηλαδή, μία εξέλιξη όλων αυτών των συμμοριών, των ανθρώπων που προκαλούν με μεγάλη άνεση ακόμα και τον θάνατο».

«Την προηγούμενη μόνο εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους. Πέραν του αγαπητού σε όλους Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σημειώθηκαν ακόμη δύο θάνατοι πολιτών. Τέτοια περιστατικά έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, κομμάτι της κανονικότητας κι αυτό είναι φρικτό!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λ. Αυγενάκης.

Παραθέτοντας τις θέσεις της ΝΔ αναφορικά με το ζήτημα ο Γραμματέας του Κόμματος δήλωσε: «Η βία από όπου κι αν προέρχεται πρέπει να παταχθεί και να καταδικαστεί. Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να εφαρμοστεί, οριζόντια για όλους χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Αυτό θα οδηγούσε στην ενίσχυση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας των πολίτων και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.Όσο αυτή η αγωνία και η ανασφάλεια για την επόμεν ημέρα συνεχίζει να υπάρχει, οι πολίτες παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν μπορούν να ξεδιπλώσουν δυνατότητές τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το τι διαφορετικό θα έκανε μια κυβέρνηση της ΝΔ ο κ. Λ. Αυγενάκης απάντησε: «Θα εμπιστευτούμε περισσότερο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία απεδείχθη ότι όταν αφήνονται να κάνουν τη δουλειά τους, την κάνουν σωστά, όπως η εξιχνίαση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη. Την ίδια ώρα όμως τους εγκλωβίζουν, και αναφέρομαι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σε περιπτώσεις ομάδων όπως του Ρουβίκωνα ή άλλων αντίστοιχων αναρχικών ομάδων που έχουν δημιουργήσει ένα κρατίδιο μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια. Έχουμε περιστατικά που οι αστυνομικοί αναγκάζονται να κάνουν τους ταξιτζήδες, τους μεταφορείς αυτών. Έχουμε περιστατικά που τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναγκάζονται να κάνουν καθαρά και μόνο τους τροχονόμους σε τέτοιου είδους περιστατικά βίας… Άρα, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και εφαρμογή όλων των κανόνων χωρίς καμία παρέκκλιση».

Αναφορικά με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και το πως θα έκρινε η ΝΔ επιτυχή την επίσκεψη αυτήο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε:

«Για τη ΝΔ, τον Πρόεδρό μας Κ. Μητσοτάκη, και όλους εμάς προέχει η πατρίδα και όχι το εφήμερο μικροκομματικό όφελος. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και η συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο πραγματοποιείται σε μια ευνοϊκή συγκυρία για την χώρα μας και θα πρέπει να έχει αποτελέσματα».

Για το ζήτημα της Σούδας ο Γραμματέας της ΝΔ σημείωσε ότι: «Η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη Μεσόγειο. Θέλουμε ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται να διασφαλίσει μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας (…).Ειδικότερα, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία 5ετους διάρκειας με ορούς και προϋποθέσεις. Όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια συμφωνία εθνικά ωφέλιμη».

Πιο αναλυτικά για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Θέλουμε να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς ελληνικού ενδιαφέροντος. Με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Κάτι που στο Σικάγο δεν έγινε εξαιτίας τόσο της ελλιπούς αντιπροσωπείας, απ’όπου απείχαν επιχειρηματίες,ωστόσο, παρεβρίσκοντο οι κ.κ. Παππάς και Καμμένος..».

«Και βέβαια να επιτύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας σε εθνικά θέματα με την Τουρκία, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό το οποίο είναι σε έξαρση. Αλλά, και ζητήματα που αφορούν την ομογένεια. Δεν αρκούν επισκέψεις και χαμόγελα. Η ομογένεια πρέπει να έχει ρόλο και λόγο στα τεκτενόμενα της Χώρας μέσω ψήφου».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Γραμματέας της ΝΔ τόνισε: «Το ζήτημα είναι, αν ο Πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να βάλει στο τραπέζι όρους και προϋποθέσεις και όχι να δώσει ξανά τα πάντα στους πάντες».

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 20:34
επιστροφή στην κορυφή