Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τα έργα στο Νοσοκομείο της Βέροιας επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

171017 NosVeroia1

Παρεμβάσεις ύψους 16 εκατ. ευρώ στο χώρο της υγείας

Στους πρώτους μήνες του 2018 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής δύο νέων πτερύγων του νοσοκομείου της Βέροιας, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικά 14,3 εκ. ευρώ, τόνισε κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, επιθεώρησε τις εργασίες, συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι όλοι πρέπει να συνδράμουν, ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους να παραδοθούν σε χρήση όλα τα έργα επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του νοσοκομείου, αλλά και ο πλήρης εξοπλισμός του, ιατρικός και ξενοδοχειακός.

«Τα έργα στο νοσοκομείο της Βέροιας προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και οι δυο νέες πτέρυγες θα παραδοθούν μέσα στους πρώτους μήνες του 2018. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται όχι μόνο στους πολίτες της Βέροιας, αλλά όλης της Ημαθίας και της ευρύτερης περιοχής και πιστεύουμε ότι αυτό το έργο που χρηματοδοτείται με 9,3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (και άλλα 5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013) θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση -τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών- σε πολύ καλές υπηρεσίες υγείας από το 2018 και μετά», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

171017 NosVeroia2

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε μάλιστα την Κυβέρνηση να περιορίσει την υποστελέχωση των δομών υγείας, ώστε τόσο σημαντικά έργα υποδομής να μην μείνουν… κουφάρια: «Θέλω να ζητήσω από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ομολογουμένως κακή εικόνα των νοσοκομείων στη χώρα, να μεριμνήσει ώστε το σπουδαίο έργο που κάνουμε στο νοσοκομείο της Βέροιας να μη μείνει ένα ‘κουφάρι’. Το επισημαίνω επειδή έχει παρατηρηθεί να γίνονται σημαντικά έργα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας κι επειδή δεν υπάρχει το προσωπικό για να τα στελεχώσει, να μένουν ‘κουφάρια’. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα πιέσουμε την Κυβέρνηση προκειμένου αυτές οι δυο νέες πτέρυγες να λειτουργήσουν και να λειτουργήσουν με τον τρόπο που πρέπει. Θεωρώ το έργο ‘κόσμημα’ και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μάλιστα απηύθυνε δημόσια έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να ολοκληρώσει την προτεραιοποίηση των έργων υγείας άμεσα, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα κάλυψης των αναγκών που είναι οι πιο επείγουσες στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 για τον τομέα της Υγείας διαθέτουμε 16 εκ. ευρώ. Τα 9,3 εκ. ευρώ έχουν διατεθεί για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου στο νοσοκομείο της Βέροιας. Τα 6 εκ. ευρώ διατίθενται για ένα αντίστοιχο έργο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το 1 εκ. ευρώ για την προμήθεια ασθενοφόρων για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας και τις ΥΠΕ, που κατά το νόμο έχουν την ευθύνη, βάσει των αναγκών των νοσοκομείων, να μας δώσουν τις προτεραιότητες των έργων που θέλουν να χρηματοδοτήσουμε. Να μας πουν ποια είναι η ιεράρχηση των έργων εξοπλισμού που χρειάζεται η Κεντρική Μακεδονία στα νοσοκομεία της. Δυστυχώς, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας το Υπουργείο Υγείας δεν μας έχει στείλει ακόμη την προτεραιοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν μια σειρά από αναγκαία έργα, όπως για παράδειγμα η προμήθεια αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο της Νάουσας, έργο που έχω επισημάνει πολλές φορές ότι είναι πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το νόμο όμως είναι το Υπουργείο Υγείας που υπαγορεύει στις Περιφέρειες ποιες είναι οι ανάγκες. Απευθύνω δημόσια έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να μας στείλει επιτέλους την προτεραιοποίηση, ώστε όταν φτάσουμε στα μέσα της υλοποίησης της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακατευθύνουμε χρήματα για τις ανάγκες των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, να είμαστε πανέτοιμοι», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει εξοπλιστεί με τηλεοράσεις για τα νοσηλευόμενα παιδιά.

171017 NosVeroia5

επιστροφή στην κορυφή