Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

IMG 1629

Καθοριστική η συμβολή της ακτινοτεχνολογίας

Νέες μέθοδοι στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στο πεδίο της ακτινολογίας τίθενται σε εφαρμογή, όπως η ψηφιακή τομοσύνθεση μαστού καθώς και οι τεχνικές απεικόνισης που χρησιμοποιούνται για την διερεύνηση ύποπτων απεικονιστικών ευρημάτων που διαπιστώθηκαν από τη μαστογραφία.

Οι νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις στον έλεγχο της νόσου παρουσιάστηκαν προ ημερών, στη διάρκεια ημερίδας με θέμα "Η συμβολή της ακτινοτεχνολογίας στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού", που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΤΑΚΕΜ).

Κεντρικό συμπέρασμα της επιστημονικής εκδήλωσης, ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει ο Τεχνολόγος Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας, ως διαχειριστής της ακτινοτεχνολογίας, τόσο στον απεικονιστικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, όσο και στη θεραπεία του μέσω της ακτινοθεραπείας.

Ελπιδοφόρο μήνυμα για την αντιμετώπιση της νόσου δίνουν τα στοιχεία της ερευνητικής εργασίας που παρουσιάστηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε ως θέμα "Ακτικαρκινική δράση καινοτόμων νανοδομημένων φωτοκαταλυτικών υλικών μετά από επιφανειακή χημική τροποποίηση με άργυρο".

Πρώτη αιτία θανάτου

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες και 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις με καρκίνο του μαστού αναφέρονται κάθε χρόνο στην Ελλαδα. Η Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει την σπουδαιότητα του προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου «καθώς η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωσή του συντελεί -σε αρκετές περιπτώσεις- στην ίαση της νόσου».

επιστροφή στην κορυφή