ΡΟΗ 24/7:

«Πολυδιάστατη η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης»

TSIPRAS TRAMP

Δηλώσεις γραμματέα Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Στέλιος Παπαματθαίου, μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στον αέρα» του Ράδιο Star 95,5. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσκεψη του κλιμακίου και η σειρά επαφών που είχε με εκπροσώπους φορέων της υπερδύναμης αλλά και της εκεί ελληνικής ομογένειας, εντάσσονται στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία δυόμιση και πλέον χρόνια. «Οι ισχυρισμοί κάποιων ότι η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ έγινε στο πλαίσιο άλλων πραγμάτων, μόνο ως εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί. Ο κάθε πρωθυπουργός όφειλε να την κάνει. Να θυμίσω ότι πέρσι επισκέφθηκε τη χώρα μας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δύο Γάλλοι πρόεδροι, υπήρξαν επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην Κίνα, τη Ρωσία κ.α.» ανέφερε ο κ. Παπαματθαίου.

«Πυρήνας της πολιτικής μας η έξοδος από τα μνημόνια»

Για το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, ο πυρήνας της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο και το τι θα περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα. «Στόχος των επισκέψεων και των διαβουλεύσεων αυτών ήταν η επόμενη ημέρα. Οι επενδύσεις που θα ακολουθήσουν, η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις για τη διευθέτηση του χρέους από το ΔΝΤ, πήραμε στήριξη και αναγνώριση από τις ΗΠΑ για την προσπάθεια που καταβάλλουμε» είπε ο κ. Παπαματθαίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι από τις πρώτες συμφωνίες που θα έρθουν στην επικαιρότητα είναι η ενδυνάμωση της ΕΛΒΟ και κάποιες μικρότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μικροηλεκτρονική με πολύ καλά δείγματα τα τελευταία χρόνια.

«Δεν αγοράζουμε αλλά εκσυγχρονίζουμε τα F 16»

Όσον αφορά το θόρυβο που προκλήθηκε με τα αεροσκάφη F 16 της πολεμικής αεροπορίας, ο γραμματέας του κομματικού οργάνου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αγορά αλλά για εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων. «Ήταν ένα πάγιο αίτημα του υπουργείου Εθνικής άμυνας εδώ και πολλούς μήνες και το ποσό για αυτήν την ενέργεια ανέρχεται στο 1,1 δις ευρώ και θα αποπληρωθεί σε βάθος 10 έως 15 χρόνων» είπε, συμπληρώνοντας ότι το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 2,4 αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη. Ο κ. Παπαματθαίου συμπλήρωσε ότι η επίσκεψη του κλιμακίου κλείνει με θετικό πρόσημο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 20:00
επιστροφή στην κορυφή