xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εκδήλωση μνήμης για τον Τάκη Πετρίδη στον Πολύγυρο

petr vivl1

Τα εκθέματα θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή στο ΣΚΕΤΧ

Στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του ΣΚΕΤΧ, η εκδήλωση στη μνήμη του γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Δημήτρη (Τάκη) Πετρίδη, με μεγάλη προσέλευση κόσμου.

petr vivl2

Να σημειώσουμε ότι στο χώρο του ΣΚΕΤΧ μέχρι και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα υπάρχει έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Ιφιγένειας - Τζένης Καστρίδου και δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και βιβλίο με άρθρα που έγραψε ο ίδιος ο Τάκης Πετρίδης, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής για κάλυψη αναγκών.

petr ekd

Ο Αρχιτέκτων Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης έγραψε για τον τάκη Πετερίδη: "Τιμούμε αληθινά τη μνήμη όσων "έφυγαν" όταν θυμόμαστε την συμβολή τους στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία, όταν ενστερνιζόμαστε το πνεύμα της προσφοράς, που αυτοί έδειξαν στο διάβα της ζωής τους.
Πέρασε ένας χρόνος από τότε που το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής έμεινε ξαφνικά χωρίς μια από τις βασικές κολώνες του, χωρίς έναν απ' αυτούς τους καταξιωμένους γιατρούς, που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν με πάθος το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη δημόσια περίθαλψη. Κι ένας από αυτούς ήταν ο Τάκης που αποδείκυε καθημερινά αυτή την επιλογή ζωής επί 20 χρόνια στον Πολύγυρο.
Αυτή ακριβώς η αναπόληση της προσφοράς του στην δημόσια υγεία, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, στάθηκε η αφορμή για το στήσιμο αυτής της Έκθεσης στην αίθουσα του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Σκοπός της, πέρα από την οφειλόμενη τιμή, είναι και η ενίσχυση της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν.Χ. με όσα έσοδα προκύψουν από την πώληση των εξαιρετικών αντικειμένων Τέχνης και βιβλίων, που προσφέρθηκαν από εικαστικούς συμπολίτες. Μαζί με αυτά και δύο βραβευμένα βιβλία του συμπολίτη μας Γιώργου Μπαντέ, εκ των οποίων το ένα είναι "αφιερωμένο στον Τάκη Πετρίδη". Διατίθεται ακόμη ένα βιβλίο -εκδόθηκε μόλις χθες με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής- στο οποίο περιλαμβάνονται 13 εξαιρετικά κείμενα του Τάκη για τον άνθρωπο και την επιστήμη. Εκτίθενται επίσης βιβλία και περιοδικά, στα οποία αρθρογραφούσε και άλλα που ήταν αφιερωμένα στη μνήμη του".

petr mous

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2